Almanya'dan boş tehdit: Türkiye'ye yaptırım uygulanabilir!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye Avrupa Birliği (AB) tarafından yaptırım uygulanabileceğini ifade etti. 

DÜNYA 19.11.2020, 13:20 19.11.2020, 14:51
Almanya'dan boş tehdit: Türkiye'ye yaptırım uygulanabilir!

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj çalışmaları, Avrupa ülkelerini huzursuz ediyor. Söz konusu ülkeler, Türkiye'ye boş tehditler yağdırmaya devam ediyor.

Boş tehditlerden biri de Almanya'dan geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri hakkında tehdit niteliğinde açıklamalarda bulundu. 

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, diyalog çağrısına karşılık vermeyen ve Doğu Akdeniz'deki tansiyonu yükselten Yunanistan'a destek oldu.

Maas, Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceğinin sinyalini verdi. 

Avrupa Birliği (AB) toplantısının Aralık ayında gerçekleştirileceğine dikkat çeken Maas, Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri sebebiyle Türkiye'ye yönelik muhtemel yaptırımların ele alınabileceğini söyledi. 

Aralık ayında düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) toplantısına işaret eden Maas, "AB liderleri, Doğu Akdeniz'deki eylemleri nedeniyle Türkiye'ye yönelik olası yaptırımları değerlendirebilir." dedi.

Maas, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) ziyaret etmesini "provokasyon" olarak nitelendirirken, Aralık ayına kadar olumlu bir adım atılmaması durumunda Avrupa Birliği (AB) toplantısının oldukça çetin geçeceğini ifade etti. 

Yunanistan da "provokasyon" demişti

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, "Maraş"ı işgal altında görmüş, bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu ziyaret ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlâl ettiğini belirtmişti. 

Bakanlık, Erdoğan'ın ziyaretini "eşi benzeri görülmemiş provokasyon" olarak değerlendirmiş ve kınamış, bu meselenin Aralık ayında düzenlenecek olan toplantıda ayrıntılı bir şekilde ele alınması gerektiğini kaydetmişti.

Yorumlar (0)