Merkel: Biden'la geçmişte iyi görüşürdük!

Dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirten Almanya Başbakanı Angela Merkel, sorunların üstesinden gelmek için Almanya ile ABD'nin birlikte durması gerektiğini dile getirdi.

DÜNYA 09.11.2020, 15:47 10.11.2020, 17:38
Merkel: Biden'la geçmişte iyi görüşürdük!

Başbakanlıkta açıklama yapan Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Amerika Birleşik Devletleri'nin 46'ncı başkanlığı kesin gibi olan Joe Biden ile ABD tarihinin ilk "seçilmiş kadın Başkan Yardımcısı" olan Kamala Harris’i kutladı.

Joe Biden’ın gerek dış gerek iç politikada tecrübeli bir siyasetçi olduğunu, Almanya’yı ve Avrupa'yı iyi tanıdığını dile getiren Angela Merkel, Joe Biden ile geçmişte çok iyi görüşmeler yaptıklarının altını çizdi.

Amerika ile Almanya’nın NATO’da sıkı müttefikler olduğuna ve bir çok ortak değeri paylaştığına vurgu yapan Angela Merkel, zor dönemden geçildiği şu zamanlarda problemlerin üstesinden gelebilmek için Almanya ile ABD'nin birlikte durması gerektiğini dile getirdi.

Amerika'nın her zaman Almanya'nın en önemli müttefiki olduğunu ve bu durumun hiçbir zaman değişmeyeceğini belirten Almanya Şansölyesi, "Ancak" dedi ve Alman toplumunun da kendi güvenlikleri için Berlin yönetiminden beklentilerinin bulunduğunu da hatırlattı.

Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesinde Amerika'nın rolünü vurgulayan Başbakan Merkel, "Amerikalıların güveni olmasıydı birleşmemiz mümkün olmazdı." dedi ve her zaman Amerika'ya minnettar olacağını sözlerine ekledi.

Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmelerde zor durumda kalıyor, Trump'ın aksi tutumuyla karşılaşıyordu.

Yorumlar (0)