Xiaomi üretti: Bu fotoğrafta bir bilgisayar kasası var

Xiomi, bir bilgisayar faresi kadar küçük masaüstü bilgisayarıyla dikkatleri üzerine çekti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.11.2020, 15:52 09.11.2020, 15:59
Xiaomi üretti: Bu fotoğrafta bir bilgisayar kasası var

Piyasada akıllı telefon cihazlarıyla tanıdığımız Xiaomi, sadece akıllı telefon değil piyasada birçok ürünün de üretimini ve dünyaya ihracatını yapıyor. Şirketin telefonlarından, elektrikli süpürgelerine, scooter'larından pilav yapma makinesine kadar geniş bir ürün yelpazesi var.

Yalnızca fare boyutunda

Son olaraksa Çinli firma ürettiği bir masaüstü bilgisayarla gündeme geldi. Ancak garip olan masaüstü bilgisayar üretmesi değil bunun bir fare boyutunda olması.

145 gram ağırlığında

Bu ürün sadece 62 x 62 x 42 mm boyutlarında bir rubik küp ile aynı boyutlarda ve yalnızca 145 gramlık ağırlığa sahip. Aşırı ısınmayı önlemek için bilgisayarda Intel Celeron J4125 bir işlemci ve minik bir soğutma fanı yer alıyor. Cihazda 6 GB ve 8 GB bellek bulunurken öte yandan bir de M.2 SSD yer alıyor.

4K görüntü desteği var

Ningmei Rubik's Cube Mini adındaki cihaz 4K görüntü çıkışı için HDMI bağlantı noktasını da barındırıyor. Firma ayrıca cihaza bir USB-C bağlantı portu, 2 USB 3.0 girişi, microSD kart yuvası ve kulaklık girişi koymuş. Cihazda Wİ-Fİ ve Bluetooth bağlantıları da var.

Fiyatı ne kadar?

Xiaomi'nin bu cihazının şu anda yurt dışı mağazada 149 dolara satıldığını söyleyelim. Ürünün Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

Yorumlar (0)