Malezya'da 16 bin kişi tahliye edildi

Malezya'daki sel baskınlarından dolayı tahliye edilenlerin sayısı 16 bini geçti. Sel baskınlarında 2 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 04.12.2019, 07:06
Malezya'da 16 bin kişi tahliye edildi

Malezya'nın kuzeyindeki Kelantan ve Terengganu eyaletlerinde, geçen hafta sonundan bu yana etkili olan yağışlardan sonra oluşan seller sebebiyle evinden tahliye edilenlerin sayısı 16 bin 84'e ulaştı.

Yağışların ve selin etkisini sürdürdüğü Kelantan'da korunaklı bölgelere geçenlerin sayısı 13 bin 80 olurken, yağışların azaldığı Terengganu'da ise bu sayı 3 bin 4'e düştü.

Son duruma ilişkin Kelantan eyalet yönetiminden yapılan açıklamada, sel baskınlarında şu ana kadar 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Terengganu'nun Jerteh vilayetindeki bir korunaklı bölgede sel mağdurlarıyla bir araya gelen Malezya Başbakan Yardımcısı Wan Azizah Wan İsmail, hükümetin her iki eyalette taşkın önleme tedbirlerini artırmak için yatırım yapacağını kaydetti.

Malezya Başbakan Yardımcısı Wan Azizah Wan İsmail, Kelantan'da taşkın önleme çalışmalarının 700 milyon Malezya ringgiti (960 milyon TL), Terengganu'daki çalışmaların ise 400 milyon Malezya ringgiti (550 milyon TL) tutarında yatırım gerektirebileceğini de belirtti.

İki eyalette 30 Kasım'da başlayan sağanak yağışlar, eyaletlere bağlı çok sayıda kentte sel baskınlarına sebep olmuştu. Selden etkilenen binlerce kişi, korunaklı bölgelere geçmek zorunda kalmıştı.

Yorumlar (0)