Macron boş atıp dolu tutmaya çalışıyor: "Türkiye, seçimlere müdahale edecek"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye hakkında yine asılsız iddialarda bulundu. Macron, Türkiye’nin bu sefer de içişlerine karışacağını iddia etti. 

DÜNYA 26.03.2021, 16:49 26.03.2021, 16:53
Macron boş atıp dolu tutmaya çalışıyor: "Türkiye, seçimlere müdahale edecek"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi kapsamında bir basın toplantısı düzenledi. Daha öncesinde yayınladığı röportajda Türkiye hakkında gözlemlerini dile getirdiğini belirten Macron, Avrupa kıtasında Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da aralarında bulunduğu örgütler, siyasi ve yerleşik grupların olduğunu ve bu yapılanmaların herkes tarafından bilindiğini dile getirdi. Bu yapılanmaların Fransa’daki seçimlere karıştığını ya da ülkedeki dernekler içindeki finans akışlarına müdahale ettiklerini söyledi.



2,5 milyon avroluk yardım

Macron, Strasbourg’da inşaatı süren ve İslam Toplumu Milli Görüşü’ne bağlı olan Eyüp Sultan Cami inşaatı için Strasbourg Belediyesi ve Belediye Başkanı Jeanne Barseghian’ın toplamda 2,5 milyon avroluk yardım yaptığını belirtti. Bu durum karşısında Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmain’in verdiği tepki için “haklı” olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, işin bununla da kalmadığını ve yayın yapan programlarda da propagandalar yapıldığını belirtti. Bunları hem Fransa’nın hem de Avrupa ülkelerinin “risk” olarak gördüğünü açıkladı.

“Önümüzdeki seçimlerde müdahale edecekler.”

Fransa’da yapılacak olan gelecek seçimlerde Türkiye’nin bu şekilde müdahalelerinin söz konusu olacağını belirten Macron, Fransa’nın asla böyle bir politikasının olmadığını ve hiçbir yabancı ülkede yayın organlarına ya da dini yapılanmalara karışmadıklarını, bunları finanse etmediklerini söyledi. 

Yorumlar (0)