Macron: Türkiye'nin tek güç olmasını kim ister?

Emmanuel Macron, Rusya ile diyalogun devam etmesi gerektiğini belirterek, "Rusya ile konuşmaya devam eden yegane dünya gücünün Türkiye olmasını kim ister?" dedi.

DÜNYA 01.09.2022, 21:49
Macron: Türkiye'nin tek güç olmasını kim ister?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Elysee Sarayı'nda Fransalı büyükelçilerin toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, Ukrayna'ya saldırısının akabinde barış tesis edilebilmesi adına Rusya ile diyalogun sürdürülmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de saldırılarına başlamasından bu yana birkaç defa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşen Macron, diyalog hususundaki görüşlerini açıklarken, "Rusya ile konuşmaya devam eden yegane dünya gücünün Türkiye olmasını kim ister?" ifadelerine yer verdi.

"Bir diplomat herkesle konuşabilmeli"

Macron, kendilerini kuvvetsiz bırakacak 'yanlış ahlaka' asla teslim olmamaları gerektiğinin altını çizerek, "Bir diplomatın işi özellikle anlaşma sağlayamadığımız kişiler başta olmak kaydıyla herkesle konuşabilmektir. Müttefiklerimizle koordinasyon içerisinde konuşmayı sürdüreceğiz." dedi.

Dünya güçlerinin 'müzakere edilmiş bir sulha' hazırlanması gerektiğini kaydeden Macron, bunun koşullarının ve zamanlamasının Ukrayna'ya bağlı olduğuna işaret etti.

Macron, "Çok uzun bir savaşa hazırlıklı olmamız gerekiyor. Tansiyonun yükselmesinden kaçınmalı ve sulhu hazırlamalıyız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)