Listedeki DEAŞ militanı yakalandı

Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, "DEAŞ militanları için maddi destek toplayan kişi tutuklandı" bilgisini paylaştı.

DÜNYA 10.11.2019, 14:54
Listedeki DEAŞ militanı yakalandı

Irak'ın Kerkük şehrinin güneyinde yer alan Rıyad nahiyesinde gerçekleştirilen operasyonda Arananlar Listesinde yer alan terör örgütü DEAŞ militanı yakalanarak gözaltına alındı.

Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DEAŞ militanları için maddi destek toplayan kişi tutuklandı." ifadelerini kullandı.

Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesine bağlı Rıyad nahiyesinde bir adrese baskın düzenledikleri bilgisini veren Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, "Yakalanan zanlı, arananlar listesinde yer alıyordu." dedi.

Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, bir süredir militanın Rıyad nahiyesine bağlı bazı köylerden DEAŞ militanları için maddi destek toplamasının, bölge halkının dikkatini çektiğini ve bunun üzerine ihbarda bulunduklarını belirtti.

DEAŞ Irak'ın üçte birini ele geçirmişti

Terör örgütü DEAŞ, 2014 yılının Haziran ayında Musul başta olmak üzere Irak topraklarının üçte birini ele geçirmişti.

Irak güvenlik güçleri, 2017 yılının Aralık ayında söz konusu toprakları büyük oranda geri almıştı.

Terör örgütü DEAŞ'ın şehir merkezleri ve diğer yerleşim alanlarındaki saldırı tehdidinin en aza indirilmesine rağmen DEAŞ, kırsal bölgelerde zaman zaman eylemler gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

Yorumlar (0)