Libya’da düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 43 ölü!

Birleşmiş Milletler Libya açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucunda en az 43 düzensiz göçmenin yaşamını kaybettiğini bildirdi.

DÜNYA 20.01.2021, 18:19 21.01.2021, 13:53
Libya’da düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 43 ölü!

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği ve Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Göç Örgütü’nün yapmış olduğu yazılı açıklamada, Libya açıklarında 19 Ocak tarihinde teknenin batmasından dolayı büyük bir üzüntü duyulduğunu ifade etti.

43 düzensiz göçmen yaşamını yitirdi

Açıklamada, 2021 yılının bu ilk trajik tekne kazası sonucu 43 düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiğinin belirlendiği kaydedildi. Tekneden kurtulan 10 kişinin ise Libya Zuvara şehrinde sahil güvenlik ekipleri tarafından kıyayı çıkartıldığının altı çizildi.

Dün erken saatlerde teknenin yola çıkmasının ardından birkaç saat geçtikten sonra motorunun durduğu ve kötü hava koşullarından dolayı alabora olduğu duyuruldu.

Hayatını kaybedenlerin tamamı Batı Afrika ülkelerinden 

Kurtarılmış olan düzensiz göçmenlerin çoğunluğunun Nijerya, Gambiya, Fildişi Sahili ve Gana’dan, yaşamını kaybedenlerin ise tamamının Batı Afrika ülkelerinde olduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler’in her iki alt kuruluşu, “yaşanan son trajik kaza” sonrası uluslararası topluma çağrıda bulundu ve Akdeniz’deki duruma dair yaklaşımların aciliyetle tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

2020'de yüzlerce düzensiz göçmen yaşamını yitirmişti

2020 yılında da Avrupa’ya ulaşmaya çalışan yüzlerce düzensiz göçmen tekne kazalarında hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)