Libya'dan AB'ye rest!

Libya hükümeti, Avrupa Birliği'nin İrini Operasyonu'nu reddettiklerini ilan etti.

DÜNYA 24.04.2020, 08:21
Libya'dan AB'ye rest!

Libya'nın BM (Birleşmiş Milletler) nezdinde meşru temsilcisi UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) Başbakanı Fayiz es-Serrac, ülkelerine yönelik silah ambargosunun denetlenmesi için AB (Avrupa Birliği) tarafından Akdeniz'de başlatılan İrini isimli operasyonu reddettiklerini duyurdu.

Libya'daki Ahrar televizyon kanalının haberine göre,Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) bir mesaj gönderdi.

Libya'nın, Avrupa Birliği tarafından başlatılan İrini Operasyonu'nu reddettiğini kesin dille vurgulayan UMH Başbakanı Fayiz es-Serrac, söz konusu operasyonun, Libya'nın doğusundaki gayri meşru silahlı güçlerin lideri terörist Halife Hafter'e silah ve mühimmat ulaşan sınırları ve hava sahasının kontrolünü sağlamayı ihmal ettiğini dile getirdi.

Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac, Libya'nın doğu sınırları ve hava yolu üzerinden terörist Halife Hafter'e destek amacıyla silah ve teçhizat akışı sağlandığının, ellerindeki raporlara göre kesin olduğunu kaydetti.

AB (Avrupa Birliği), Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) silah ambargosunun denetlenmesi için 31 Mart'ta İrini adı verilen bir operasyon başlatma kararı almıştı.

Yorumlar (0)