Kuzey Kore 'pes' dedirtti: Dar pantolon ve aslan yelesi saç yasaklandı

Batı kültürünün gençleri etkilemesini önleme gerekçesi ile ülkede dar kot pantolonlar ve aslan yelesi saç modelleri yasaklandı.

DÜNYA 24.05.2021, 18:58 25.05.2021, 14:09
Kuzey Kore 'pes' dedirtti: Dar pantolon ve aslan yelesi saç yasaklandı

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un, ülkesinde Batı kültürünün etkisini yok etmek için gerçekleştirdiği düzenlemeler ile gündeme gelmeyi sürdürüyor.

Dış dünyaya tamamen kapalı olan ülkede, halkın yaşam tarzına sınırlamalar getiren yeni yasaklar uygulamaya konuldu.

Kim Jong-Un’un, çökmekte olduğunu düşündüğü Batı kültürünün genç yaşlardaki Kuzey Korelileri olumsuz etkileyeceği kuşkusu ile dar kesim kot pantolonları ve aslan yelesi saç stilini yasakladığı dile getirdi.

"Savaşmalıyız"

Konuya dair İşçi Partisi’nin sahibi olduğu bir gazetede yer alan haberde, şu ifadeler kullanıldı:

"Kapitalist hayat tarzının en küçük belirtilerine karşı bile dikkatli olmalı ve onlardan kurtulmak için mücadele etmeliyiz.”

Kurallara uymayanlar kampa gönderilecek

Ayrıca sivri uçlu ya da rengarenk saç modeli, piercing yasağı da dahil olmak kaydıyla moda sınırlamasını ihlal edenlerin, ceza olarak çalışma kampına götürüleceğini kaydedildi.

İnternet sınırlı olarak kullanılıyor

Hakkında oldukça sınırlı bir bilgi bulunan Kuzey Kore, sık aralıklarla insan hakları ihlalleri ile gündeme gelirken, internet sınırlı olarak kullanılabiliyor.

Ülkeye giriş yapan yabancıların yalnızca istisnai bölgelerde dolaşmasına müsaade ediliyor.

Pyongyang yönetimi, halkın hayat tarzının devlet tarafından belirlendiği iddialarını kabul etmeyerek, insanların özgür bir şekilde seçimlerini yapıp maddi ve manevi gereksinimlerini karşılayabildiğini savunuyor.

Yorumlar (0)