Kuzey Kore, nükleer saldırı gerçekleştirebilen yeni denizaltısını tanıttı

Kuzey Kore, nükleer saldırı yapabilme özelliğine sahip yeni denizaltısını tanıttı. Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong Un'un uzun zamandır bu denizaltıyı geliştirmek için çalıştığı belirtildi.

DÜNYA 08.09.2023, 14:39
Kuzey Kore, nükleer saldırı gerçekleştirebilen yeni denizaltısını tanıttı

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, nükleer silah taşıyabileceğini söylediği yeni denizaltısını tanıtmak üzere başkent Pyongyang'ta tören düzenledi.

Nükleer saldırı gerçekleştirebilen denizaltısının uzun süredir Kuzey Kore'nin geliştirmek istediği silahlar listesinde bulunduğu belirtildi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un uzun senelerdir bu denizaltıyı geliştirmek için üzerinde çalıştığı ve nükleer silah programının oldukça önemli bir parçası olarak gördüğünü aktarıldı.

Fakat söz konusu denizaltının operasyonel olup olmadığı henüz bilinmiyor. Çünkü Kuzey Koreliler nükleer kapasiteli füzeleri henüz başarı ile ateşleyebildiğini göstermedi.

"Ertelenmeyecek kadar önemli bir öncelik"

Törende konuşma yapan Kim, "Deniz kuvvetlerimizin çok hızlı bir şekilde gelişmesini sağlamak... düşmanlar tarafından gerçekleştirilen son zamanlardaki askeri eylemler ve saldırgan hareketler göz önüne alındığında ertelenemeyecek kadar önemli bir önceliktir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)