Kurbanın erkek kardeşi, silahsız komşuyu vuran polis memuruna sarıldı

Polis memuru komşusu tarafından vurularak öldürülen siyah adamın kardeşi, cinayetten 10 yıl hapse mahkum edilmeden önce komşusuna sarıldı.

DÜNYA 03.10.2019, 11:39 04.10.2019, 10:31

Amber Guyger, Botham Jean’in evini kendi eviyle karıştırdığı için evinde başka birini gördüğünü zannedip Jean'i Eylül 2018'de oturma odasında öldürdü.

Mahkeme salonunun dışında kalan insanlar Guyger’a verilen cezaya fazla hoşgörülü olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Ancak Botham Jean’in erkek kardeşi yargıça bir soru yöneltti:

"Bunun mümkün olup olmadığını bilmiyorum, ama ona sarılabilir miyim?"

31 yaşındaki Guyger'a "Seni bir insan olarak seviyorum. Size kötü bir şey dilemiyorum." dedi.

Yargıç Tammy Kamp, Jean'e izin verdi ve yapabileceğini söyledi. Jean ve Guyger ayağa kalkıp bankın önünde bir araya geldi ve Guyger ağlarken sarıldılar. Yargıç da Guyger'a mahkeme salonundan çıkmadan önce sarıldı.

Dallas Bölge Bölge Savcısı, eski bir yargıç olan John Creuzot, Brandt Jean’in Guyger’a sarılmasına "bugünün toplumunda nadir görülen, özellikle liderlerimizin çoğu için nadir bulunan bağışlama hareketi" olarak nitelendirdi.

Creuzot, "Eğer 18 yaşındaki erkek kardeş bu tarzda, sözlerinde ve eylemlerinde iyileşmeyi iyileştirebilir ve ifade edebilirse, yalnızca Dallas’tan değil, Teksas’tan ve tüm Birleşik Devletler’den daha büyük bir topluluğun da kazanabileceğini umuyorum." diye konuştu.

Dallas Belediye Başkanı Eric Johnson "derinden etkilendiğini" ve "Botham, Brandt ve tüm Jean ailesinin şahsen verdiği inanılmaz sevgi, inanç ve güç örneklerini asla unutamayacağını" söyleyen bir bildiri yayınladı.

Botham Jean’ın babası, jüri üyelerine, oğlunun ölümünün St Lucia’daki hayatını nasıl baş aşağı çevirdiğini anlattı.

Bertrum Jean, oğlunun Arkansas'ta üniversite eğitimine devam etmek için Karayip adalarını terk ettikten sonra, sık sık ailesini her pazar günü kiliseden sonra aradığını söyledi. Şimdi ise, pazarlarının "yok olduğunu" belirtti.

Baba, gözyaşlarına boğularak "Botham'ı nasıl kaybettik? Çok tatlı bir çocuktu. Dürüst bir hayat yaşamak için elinden geleni yaptı. Tanrıyı sevdi. Herkesi severdi. Bu ona nasıl olabilir?" diye konuştu.

Duruşmadan sonra gazetecilere konuşan Jean'in annesi Allison Jean, oğlunun ölümüyle ilgili soruşturmayı ve polisin öldürmek için ateş etme eğitimini eleştirdi."Eğer Guyger kalbini vurmamak için eğitilmiş olsaydı, oğlum bugün hayatta olurdu. Onun için bir tehdit değildi. Onun için bir tehdit oluşturmak için hiçbir nedeni yoktu, çünkü kendi evindeydi." dedi.

Cinayetin temel gerçekleri tartışmalı değildi: O gece uzun bir vardiyadan dönen Guyger yanlış yere park etti ve Bay Jean’in dairesini kendi dairesi zannederek eve girdi. Dördüncü kattaki diareye girince Jean'in hırsız olduğunu düşündü ve onu vurdu.

Guyger, duruşma sırasında yaklaşık 20 kez "Kendi dairem olduğunu sanıyordum." dedi.

Avukatları, apartman kompleksinin aynı zeminden görünüşünün, kattan zemine sık sık kiracıların yanlış dairelere gitmesine yol açtığını savundu.

Ancak savcılar Guyger’ın yanlış yerde olduğu yönündeki birçok işareti nasıl kaçırmış olabileceğini sorguladı.

Yorumlar (0)