Kovid-19 yeniden alarma geçirdi! Bir ülke daha kapanıyor

Norveç'te Kovid-19 vakalarının artması sebebiyle hükümet, kısıtlama getirme kararı aldı ve bar ve restoranlarda 4 hafta boyunca alkol satışının yasaklanacağını ve vatandaşların evden çalışmaya teşvik edileceğini duyurdu.

DÜNYA 14.12.2021, 08:14
Kovid-19 yeniden alarma geçirdi! Bir ülke daha kapanıyor

Artan Kovid-19 vakalarından sonra durumu masaya yatıran Norveç hükümeti, birtakım yeni tedbir kararları aldı.

Alkol satışı 4 hafta yasak

Konuya ilişkin basın toplantısı gerçekleştiren Başbakan Jonas G. Store, bu geceden itibaren Kovid-19'a ilişkin yeni kısıtlamaların getirileceğini açıkladı.

İlk etapta kısıtlamaların 4 hafta süreceğini söyleyen Store, bar ve restoranlarda alkol satışının yasaklanacağını ve vatandaşların, evden çalışmak için teşvik edileceğini aktardı.

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsünden gelen açıklamada ise cenaze merasimlerine katılımın 50, diğer etkinliklerin de 20 kişiyle sınırlandırıldığını duyuruldu.

Kapalı yerlerde maske zorunluluğu

Kapalı yerlerde ise maskenin zorunlu hale getirildiği açıklanırken, evlerde 1’er metre mesafeyle oturmak koşuluyla 10 kişinin, Noel’de ise 20 kişinin misafir olarak evlere alınmasına müsaade edileceği kaydedildi.

Öte yandan, Kovid-19 aşısının 2 ve 3. dozu arasındaki sürenin 4,5 aya kadar indirildiği açıklanırken, 45 yaş ve üzeri vatandaşların, 3. doz aşılarını 15 Ocak’a kadar olmaları talep edildi.

Halk Sağlığı Enstitüsünün verilerine bakıldığında, bugüne kadar Norveç'te, Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirenlerin 1136 olduğu kaydedilirken, vaka sayısı ise toplamda 317 bin 887'ye ulaştı.

Yorumlar (0)