Koronavirüs salgını, şehirlerarası hırsızlığa yol açtı!

Çin'de bir şehir, başka bir şehre giden medikal maskeleri "çalmakla" suçlandı.

DÜNYA 06.02.2020, 15:28 06.02.2020, 16:21
Koronavirüs salgını, şehirlerarası hırsızlığa yol açtı!

Aralık 2019'da başlayan yeni koronavirüs (2019-nCoV) salgını, Çin'i kasıp kavurmaya devam ediyor. Şu ana kadar 563 kişinin hayatını sonlandıran virüs salgını yüzünden Çin'de çok ilginç bir olay yaşandı.

"Acil ihtiyaç" diyerek maskeleri "çaldılar"!

Ülkenin güneydoğusunda bulunan Yunnan eyaletine bağlı ve sadece 8 kişinin virüse yakalandığı belirtilen Dali şehri, 400 koronavirüs hastasının bulunduğu Chongqing şehrine gönderilen medikal maske teslimatını "acil ihtiyaç" üzerine kendisine yönlendirdi. Chongqing yöneticileri, bunun üzerine Dali yöneticilerine maskelerin kendilerine teslim edilmesini talep edince şok edici bir cevap aldı.

Dali yöneticileri, maskelerini "çaldıkları" şehrin yöneticilerine 598 kutu maskenin dağıtıldığını, bu ürünlerin Dali vatandaşlarından toparlanamayacağını söyledi. Yaşanan olayın sosyal medya üzerinden yayılmasının ardından Dali yöneticileri ülke çapında çok büyük bir tepkinin odağı oldu. Çinliler, Dali'yi "hırsızlık" ile suçladı.

Dali hükümeti, yaşananları 2 şehir yetkilisinin üzerine yıktı. 2 yetkiliden birinin şehir sağlık bürosu direktörü olduğu ve görevden alındığı öğrenildi.

Ülkede medikal malzeme kıtlığı yaşanıyor

Virüs salgınının başladığı yer olan Vuhan bile malzeme kısıtlamalarıyla mücadele ediyor. 10 binden fazla insanın koronavirüs hastası olduğu şehirde koruyucu maske ve önlük eksikliği bulunuyor.

Çin Başbakanı Li Keqiang, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'ne seslenerek Çin'e acil olarak ihtiyaç duyduğu medikal malzemelerin temini için yardım istemişti.

Yorumlar (0)