Koronalıları tedavi eden doktora ölüm tehditleri

Sıtma ilacı "klorokin" ile koronavirüsü tedavi eden doktora ölüm tehditleri yağıyor.

DÜNYA 27.03.2020, 08:40
Koronalıları tedavi eden doktora ölüm tehditleri

Fransa'nın Marsilya Üniversite Hastanesinde yapılan testlerde sıtmayı önlemek ve tedavi etmek için kullanılan "klorokin" ilacının Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedavisinde etkili olduğu sonucuna varan Profesör Didier Raoult'a ölüm tehditleri geldiği bildirildi.

Dünyada 22 binin üzerinde insanın yaşamını yitirmesine yol açan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) tedavisinde sıtma ilacıyla hastaları tedavi eden Prof. Didier Raoult'a ölüm tehditleri yağıyor.

Fransız basını, Prof. Didier Raoult'u tehdit eden şahıslara "kamu hizmeti yürütenleri öldürmekle tehdit etmek ve gözdağı vermek" suçlamasıyla soruşturma açıldığı haberini geçti.

Ölümle tehdit ediliyor

Prof. Didier Raoult'u arayan kimliği belirsiz bir kişinin "Yarın saat 14:00'e kadar bu saçmalıkları dile getirmeye son vermezsen, olacakları görürsün" sözleriyle tehdit ettiği kaydedildi.

Bir gün sonra Prof. Didier Raoult'a gönderilen mesajlarda ise "klorokin ilacıyla ilgili sözlerinden geri adım atman için 4 saatten az süren var." tehdidinde bulunuldu.

Soruşturma yürütülüyor

Fransız basını ayrıca yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarında kullanılması öngörülen "klorokin" ilacı üzerindeki çalışmalarını devam ettiren Prof. Raoult'un kendisine yönelik ölüm tehditleri konusunda soruşturma süreci devam ettiği için açıklama yapmak istemediğini belirtti.

24 hastanın 18'i, 6 günde kurtuldu

Prof. Didier Raoult, deneysel tedaviyi kabul eden 24 hastanın yüzde 75'inin (18 hasta) 6 gün içerisinde koronavirüsten kurtulduğunu açıklamıştı.

Klorokin nedir? Klorokin ilacı ne işe yarar?

Klorokin, başka kombinasyonlarla beraber kullanılan bir ilaç.

Fakat Klorokin ilacında doz dengesi çok önemli ve ilacın yan etkileri çok fazla.

Yani ehil ellerde bulunması ve işin uzmanlarının karar vermesini gerektiren bir ilaç.

Klorokin ile ilgili kalıcı retina hasarı ve bazı durumlarda ölüme yol açtığına dair raporlar bulunuyor. Birçok ilaçla beraber kullanımı önerilmiyor.

İlacın, bağışıklık sistemini baskılayıcı bir rolü de bulunuyor.

Yorumlar (0)