Korkunç bir yılbaşı gecesi: Ukraynalı Kagarlitskiy yaşananları anlattı

Rusya tarafından Ukrayna’ya karşı başlatılan savaş yaklaşık 10 aydır devam ediyor. 31 Aralık günü Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gerçekleştirilen füze saldırısında karısını kaybeden Sergey Kagarlitskiy, "Patlama o denli güçlü oldu ki eşimin yaşaması mümkün görünmüyordu. Ben ve oğlum nasıl ölmedik bilmiyorum” dedi.

DÜNYA 02.01.2023, 12:32 03.01.2023, 08:56
Korkunç bir yılbaşı gecesi: Ukraynalı Kagarlitskiy yaşananları anlattı

Kiev'in Solomyansk kentinde müstakil evlerin yer aldığı sokağa yapılan saldırıda 20 sivil yaralanmış ve 2 sivilin hayatını kaybetmişti. Saldırı sırasında eşini kaybeden Sergey Kagarlitskiy, patlama anında yaşananları anlattı.

“Eşimin yaşaması mümkün değildi”

31 Aralık günü Rus güçleri tarafından Kiev'in farklı yerlerine füze saldırıları yapıldığını dile getiren Sergey Kagarlitskiy, 10 yaşındaki oğlu ile o esnada salonda oturduklarını, eşinin ise mutfakta yılbaşı gecesi için hazırlık yaptığını ifade etti.

Yaşanan patlamanın çok güçlü olduğunu aktaran Kagarlitskiy, "Öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Biz bu sırada oğlumla birlikte diğer odada televizyon seyrediyorduk. Yılbaşı olduğu için eşim mutfakta yemek hazırlıyordu. Patlamanın hemen sonrasında eşimi aramaya gittim, o artık enkazın altındaydı. Ölmüştü. O an çok güçlü bir patlama meydana geldi. Eşimin yaşaması mümkün değildi. Eşim 36 yaşındaydı. Ben ve oğlum nasıl ölmedik, onu hala bilmiyorum” dedi.

Rus güçlerinin aynı gün içerisinde Kiev'e karşı saldırılar gerçekleştirmeye devam ettiğini ifade eden Kagarlitskiy, "Rus saldırıları o gün içinde sürdürüldü. Gece boyunca İHA'lar üzerinden saldırılar düzenlendi. Ailem ve çevredekiler adına korkunç bir yılbaşı gecesi yaşandı." şeklinde konuştu.

“Oğlum terapi alıyor”

Mutfakta karısını aradığı sırada çocuğunun da yanında olduğunu aktaran Kagarlitskiy, "Oğlum yaşananlara anbean şahit oldu. Evladım, eşimin cansız bedenini gördü. Oğlum şimdi psikologlar tarafından tedavi görüyor." ifadelerini kullandı.

Saldırı sırasında hem çevredeki hem de kendi evlerinin hasar gördüğünü söyleyen Kagarlitskiy, "Eşim yaşamını yitirdi, yalnızca 10 yaşındaki oğlum kaldı. Rusya tarafından yapılan sözde barış ifadeleri bizlere bunları yaşattı. Evimi yeniden yaşanacak duruma sokacağım." dedi.

Ne olmuştu?

Solomyansk caddesinde 31 Aralık gününden itibaren füze saldırısı sebebiyle ağır hasarın görüldüğü müstakil evlerde onarım ve temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Halk, tamamen veya kısmen yıkılan evleri içerisinde sağlam kalan eşyalarını almaya uğraşırken belediye yetkililer ve polis ekipleri, hasar raporlarını oluşturuyor.

Yorumlar (0)