Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan, Katar ile anlaşmaya yakın

Amerika Birleşik Devletleri ve Kuveyt önderliğinde düzenlenen görüşmeler sonrası Suudi Arabistan, Katar ile anlaşmaya varma hususunda umut taşıdıklarını kaydetti.

DÜNYA 05.12.2020, 00:03
Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan, Katar ile anlaşmaya yakın

Amerika Birleşik Devletleri ve Kuveyt'in arabulucuğunda Katar ve Suudi Arabistan'ın ilişkilerinin normalleştirilmesi amacıyla yürütülen görüşmelerde ilerlemelerin sağlandığı ve yakın bir zamanda anlaşmanın sağlanabileceği kaydedildi.

"Bütün taraflar istikrarın sağlanması düşüncesinde"

Kuveyt'in Dışişleri Bakanı Şeyh Ahmed Nasser el Sabah, katıldığı bir TV programında yapmış olduğu açıklamada, "Son zamanlarda kalıcı bir anlaşmanın yaşama geçirilmesine ilişkin nihai bir anlaşmaya varmak gayesiyle bütün tarafların Arap Birliği ve Körfez Birliği ile istikrarın sağlanması konusunda arzusunu dile getirdiği yapıcı görüşmeler gerçekleştirilmiştir." denildi.

Müzakerelerin devam etmesi konusunda anlaşmaya varıldı

Konuya yakın bir kaynak tarafından Reuters'a yapılan açıklamada, bütün tarafların müzakerelerin sürmesi hususunda anlaşmaya vardığı ve bunun çok önemli bir adım olduğu kaydedildi.

"Krize son vereceğini düşündüğümüz kimi hareketler var"

Katar tarafından cuma günü Körfez krizini çözmek amacıyla bir kısım ilerlemelerin kaydedildiği duyuruldu fakat krizin çözümüne ilişkin hemen bir aksiyon alınamayacağı konusuna da dikkat çekildi.

Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman el Thani Roma'da Akdeniz Diyalogları forumunda yapmış olduğu bir açıklamada, "Bir seneden daha uzun bir zaman önce kimi noktalarda belirli bir ilerleme yaşadık ve ardından işlerimiz yavaşladı. Mevcut durumda ise söz konusu krizi sonlandıracağını ümit ettiğimiz kimi hareketler var." denildi.

Yorumlar (0)