"Kongredeki en aptal üyelerden biri"

Cumhuriyetçi Partinin (GOP) Temsilciler Meclisi üyesi Justin Amash, partisinden ayrılacağını söyledi. Trump, "Kongredeki en aptal ve sadakatsiz üyelerinden birinin partiden ayrılıyor olması Cumhuriyetçi Parti için harika bir haber." dedi.

DÜNYA 04.07.2019, 21:09 04.07.2019, 21:24
"Kongredeki en aptal üyelerden biri"

Cumhuriyetçi Parti içinde Trump'ın azledilmesi gerektiğini söyleyen tek vekil olarak öne çıkan Justin Amash, Washington Post gazetesine bir makale yazarak partiden ayrılacağını belirtti.

Amash, "Siyasetimiz partizan bir ölüm sarmalının içindedir, bu yüzden GOP'tan ayrılıyorum" başlığıyla bir makale yazdı.

Babasının 16 yaşında Filistinli bir mülteci olarak Amerika'ya geldiği dönemde bu ülkenin kucaklayıcı bir ruhla ailesini kabul ettiğini belirten Amash, gelinen noktada bu ruhun ciddi şekilde erozyona uğradığını kaydetti.

Kendisinin ve ailesinin hayatı boyunca Cumhuriyetçi olduğunu söyleyen Amash, ABD'deki iki partili sistemin ülke geleceği açısından ciddi bir sorun olduğunu aktardı.

BAĞIMSIZ OLARAK GÖREV YAPACAK

Özellikle Trump döneminde birçok değerin hızlıca eridiğini gördüğünü söyleyen Amash, "Modern siyaset partizan bir ölüm sarmalı içindedir, ancak bir kaçış imkanı vardır." dedi.

ABD Başkanı Trump ise kısa süre sonra Twitter hesabından açıklama yaptı.

"EN APTAL ÜYELERDEN BİRİ"

Trump, paylaşımında, "Kongredeki en aptal ve sadakatsiz üyelerinden birinin partiden ayrılıyor olması Cumhuriyetçi Parti için harika bir haber. Michigan'dan yeniden aday olamayacağını biliyordu. Tam bir zavallı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)