Komşuda protestolar dinmiyor: 60 ölü!

Irak'ta 1 Ekim'den beri süren hükümet karşıtı gösterilerde 60 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 2 bin 500 kişi yaralandı.

DÜNYA 04.10.2019, 22:14 05.10.2019, 09:08
Komşuda protestolar dinmiyor: 60 ölü!

Irak'ın başkenti Bağdat ile güneydeki bazı illerde, "işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yoksunluğu"nu protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösteriler dördüncü gününde sürüyor.

Protestocular, Bağdat'ın yanı sıra Zikar (Nasiriyye), Meysan (Amara) ve Babil (Hile) kentlerinde devam eden sokağa çıkma yasağına karşın bugün de meydanlara indi.

Polisler ise protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra yine zaman zaman gerçek mermi kullandı.

Ölü sayısı 43'e çıktı

Güvenlik güçlerinin gösterilere müdahalesi sonucu 4 günde ölenlerin sayısı 60'a çıktı. Eylemlerde yaklaşık 2 bin 500 kişi yaralandı.

Hastane kaynaklarına göre, eylemciler ile güvenlik güçleri arasında en şiddetli çatışmaların meydana geldiği ülkenin güneydoğusundaki Nasiriyye kentinde biri polis en az 25 kişi hayatını kaybetti.

Bağdat'ta da güvenlik güçleri, cuma namazının ardından hükümeti protesto eden göstericilere müdahale etti. Gerçek mermilerin kullanıldığı müdahale sonucu başından yaralanan 1 kişi öldü, çok sayıda gösterici yaralandı.

Yorumlar (0)