Kolombiya'nın konuştuğu sağlık skandalı: “Ölüleri bile aşılıyorlar”

Kolombiya’da hayatını kaybeden 328 kişinin koronavirüse karşı aşılanmış olduğu ortaya çıktı.

DÜNYA 06.06.2021, 13:09 07.06.2021, 09:00
Kolombiya'nın konuştuğu sağlık skandalı: “Ölüleri bile aşılıyorlar”

Koronavirüs aşılarına ilişkin bir sağlık skandalı Kolombiya’da gündeme geldi. Kolombiya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ulusal aşı planının veri tabanın ciddi olarak tutarsızlıklar belirlendiği ve hayatını kaybeden kişilerin aşılanmış olarak kayıtlandığının belirlendiği açıklandı. Ulusal aşı planı veri tabanında yapılan aşılamanın 1. kademesinde 120 yaşın üzerindeki 328 kişiye koronavirüs aşısının uygulanmış gibi görünürken bununla beraber yaşını doldurmamış bebeklerle 12 yaşından küçük olan çocuklara da aşı yapıldığı bilgisine yer verildiği ifade edildi. Aşı raporlarında görülen tutarsızlıklara karşı ülkenin cumhuriyet başsavcılığı harekete geçti.

Kolombiya’da sağlık skandalı

Başsavcılık Denetmeni olan Felipe Cordoba, “Sağlık yetkililerinden daha da dikkatli olmalarını bekliyoruz çünkü veri tabanlarını güncellemediklerinden dolayı onlara yaptırım uygulamak durumunda kalmayı istemiyoruz. Bununla beraber ortada, hepimiz için gerekli aşılama şemasına ilişkin etkili bir kontrol yok.” dedi.

“Kolombiya ölüleri bile aşılıyor”

Yaşanan sağlık skandalına ilişkin Kolombiya medyasıysa, “Kolombiya ölüleri bile aşılıyor.” dedi.

Bununla beraber sosyal medya üzerinde aşısı gelmeyen birçok kişinin öncesinde yaşamını kaybeden kişilerin bilgilerini kullanıp parayla aşı yaptırdığı iddia edildi.

Yorumlar (0)