Kolombiya da karıştı

Kolombiya'da binlerce kişinin katıldığı genel grevde çok sayıda gösterici gözaltına alındı. 7 polisin yaralandığı gösterilerden sonra Cali'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

DÜNYA 22.11.2019, 08:20
Kolombiya da karıştı

Kolombiya'da çok sayıda sektörün ortak genel grev kararı almasıyla, Cali kentinde binlerce kişinin katıldığı hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor. Polisin orantısız güç kullanma yoluna gitmediği gösterilerde eylemciler 7 polis memurunu yaraladı.

Kolombiya basınında yer alan haberlerde, Başkent Bogota başta olmak üzere, Kolombiya'nın çeşitli kentlerinde işçi sendikaları, öğrenci örgütleri, yerli topluluklar ve yüzlerce sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla binlerce kişi genel grev kapsamında Devlet Başkanı Ivan Duque hükümetine karşı protesto gösterisi düzenliyor.

Kolombiya'nın başkenti Bogota’da protestocular, farklı bölgelerden harekete geçerek şehrin tarihi merkezindeki Bolivar Meydanı’na kadar yürüdü.

Protestocuların ana yolları çöp konteynırlarıyla kapatması nedeniyle ulaşımda büyük aksaklıklar meydana geldi.

Taş ve molotofkokteyli atan göstericilere Kolombiya çevik kuvvet polisi (ESMAD) de göz yaşartıcı gaz ile müdahale ediyor ancak polisin müdahale sırasında orantısız güç kullanma yoluna gitmediği ve göstericilerle arasındaki mesafeyi koruduğu görülüyor.

Başkent Bogota'da şiddet eylemleri sebebiyle 30'dan fazla transmilenyo (otobüs) hizmet veremez duruma geldi.

Cali kentinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Cali Belediye Başkanı Maurice Armitge, Devlet Başkanı Ivan Duque hükümetine karşı başlatılan protesto gösterilerine yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı ve protesto gösterilerinin şiddet eylemlerine dönüştüğü Cali'de yerel saat ile 19.00 ila 06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Cali şehrindeki gösterilerde yerel basına yansıyan görüntülerde bazı marketlerin yağmalandığı görüldü.

Şiddet olaylarında 7 polis yaralandı.

Kolombiya'da 2018 senesinde birkaç ay süren ve zaman zaman şiddete dönüşen gösterilerde 8 kişi yaralanmış, 65 kişi gözaltına alınmıştı. Kolombiya hükümeti bugün başlayan genel grev sebebiyle bütün kara ve deniz sınırlarını geçici süreliğine kapatma kararı almıştı. 

Yorumlar (0)