KKTC'de sokağa çıkma yasağı bitti!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 23 Mart'tan itibaren uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı sonlandı.

DÜNYA 04.05.2020, 16:44 04.05.2020, 17:23
KKTC'de sokağa çıkma yasağı bitti!

KKTC Bakanlar Kurulunun 29 Nisan'da aldığı karara göre, gündüzleri uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı bugün sona erdi.

Yaya ve araç trafiği arttı

Özellikle başkent Lefkoşa'nın caddelerindeki insan ve araç yoğunluğu yasağın kaldırılmasının ardından ciddi şekilde arttı.

Yaklaşık 2 aydır kapalı olan birçok iş yeri yasağın kaldırılmasıyla açıldı.

KKTC Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Sözcüsü Kudret Özersay, 29 Nisan'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasındaki açıklamasında, "Restoranlar, pastaneler, kafeler ve büfeler, Sağlık Bakanlığı ile istişare ederek, çalışanlarına gerekli testleri yaptırmaları kaydıyla, 11 Mayıs itibarıyla paket servis ve yerinden gidip alma hizmetini başlatabilecek." şeklinde konuşmuştu.

15 Mayıs dönüm noktası olacak

Öte yandan KKTC'de 15 Mayıs'a kadar 21.00-06.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı devam edecek. Pazar günleri de kısmı sokağa çıkma yasağı uygulaması sürdürülecek.

Ülkede maske takma zorunluluğu uygulaması devam ederken 15 Mayıs'a kadar okul, kreş, dershane, etüt merkezi gibi yerler kapalı kalacak. Tüm toplu etkinlikler de aynı tarihe kadar yasak olmayı sürdürecek.

Kamuda da 15 Mayıs'a kadar normal çalışma düzeni söz konusu olmayacak.

Yorumlar (0)