'Karantina yapamayız' demişti! Trump fikir değiştirdi

ABD Başkanı Donald Trump daha önceki açıklamalarının aksine koronavirüs tedbirleri dahilinde 3 eyaleti zorunlu karantina altına alabileceklerini duyurdu. Trump önceki bir açıklamasında, "Doktorlara kalsa tüm dünyayı kapatalım derler. Bunu yapamazsınız” demişti.

DÜNYA 28.03.2020, 23:21 29.03.2020, 00:01
'Karantina yapamayız' demişti! Trump fikir değiştirdi

ABD'de artan Kovid-19 vakaları ve yaşanan ölümlere ilişkin basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Trump, söz konusu eyaletlerde yeni tedbirler almayı planladıklarını kaydetti.

Zorunlu bir karantina söz konusu olabilir

Söz konusu eyaletleri kısa süreliğine karantina altına alabileceklerini belirten Trump, "Birçok eyalet salgından etkilenmiş durumda. Bu sebeble bazı önlemler düşünüyoruz. İnsanlar New York'un karantinaya alınmasını istiyor çünkü burası sıcak nokta. Yapmak zorunda değiliz ancak bugün New York ve muhtemelen New Jersey ile Connecticut'ın bazı bölümlerini iki hafta zorunlu karantina uygulayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Karantinaya karşı çıkmıştı

Trump, “En çok etkilenen yerleri yakından izleyeceğiz. Yaşlı vatandaşlarımızla yakından ilgileneceğiz. Bunu açık bir ekonomi ve ülkeyle yapabiliriz. Ekibime söyledim. Doktorlara kalsa tüm dünyayı kapatalım derler. Bunu yapamazsınız” diye konuşmuştu.

685 bin koronavirüs testi yapıldı

Öte yandan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, yaptığı açıklamada ABD genelinde 685 bin adet korona virüs testinin yapıldığını bildirirken, sayının yüksek gözükse de ABD’nin nüfusunun 300 milyondan fazla olduğuna ve yapılan testlerin nüfusun sadece yüzde 0,2’sine denk geldiğini ifade etti. Bazı ilaç firmaları ise evde kolayca uygulanabilecek korona virüs test kitleri hazırlarken, Gıda ve İlaç İdaresinden (FDA) onay bekliyor. Los Angeles Belediye Meclisi Üyesi David Ryu, “Biliyoruz ki teste öncelik veren uluslar salgın üzerinde kontrol sağlıyorlar” dedi.

Yorumlar (0)