Karadağ'dan Türkiye mesajı: Birlik ruhunun örneğidir

Podgoritsa Belediye Başkanı Olivera Injac, Karadağ'da Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada “Doğu ile Batı arasında bir köprü olan Türkiye, kapsayıcılık ve birlik ruhunun örneğidir” dedi.

DÜNYA 17.09.2023, 09:33 Şeyda Gül
Karadağ'dan Türkiye mesajı: Birlik ruhunun örneğidir

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'daki Bağımsızlık Meydanı'nda, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları yapılıyor. Kutlamalar kapsamında, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçiliği, Podgoritsa Belediyesi ve Karadağ Türk Ticaret Odası işbirliğiyle "Anadolu Ateşi" gösterisi gerçekleştirildi.

Büyükelçi Kalkavan’dan açıklama geldi

Kutlamalarda açıklama yapan Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü etkinliklerinin ilkini, Karadağlı dostlarımızla beraber gerçekleştirdiklerini kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti’nin, bundan 100 yıl önce 29 Ekim 1923'te kurulduğunu hatırlatan Büyükelçi Kalkavan, “Cumhuriyetimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, Türk milletinin büyük devletlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı sonucunda kuruldu” diye konuştu.

Türkiye - Karadağ ilişkileri mükemmel düzeyde

Türkiye'nin, bu 100 yılda, Türk kadınına kazandırdığı statüyle, sahip olduğu demokrasi seviyesiyle, gelişmiş ekonomi ve sanayisiyle, askeri gücüyle ve kalkınmasıyla muasır ülkeler arasında yer almayı başardığını ifade eden Kalkavan, Türkiye’nin milli gelirine oranla, insanı ve kalkınma yardımlarında dünyada birinci sıraya yerleşmiş olduğunu söyledi. Türkiye ile Karadağ'ın ortak kültür ve tarihi paylaştığını ve akrabalık ilişkilerine sahip olduğunu belirten Büyükelçi Kalkavan, iki ülke ilişkililerinin mükemmel düzeyde olduğunun altını çizdi.

Türkiye, kapsayıcılık ve birlik ruhunun örneğidir

Şehirde düzenlenen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Podgoritsa Belediye Başkanı Olivera Injac, “Doğu ile Batı arasında bir köprü olan Türkiye, kapsayıcılık ve birlik ruhunun örneğidir” açıklamalarında bulundu.

Organizasyonu gerçekleştirmekten gurur duyarız

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında taşıdığımız sevinç ve gururunu paylaşmak ve birlikte kutlayabilmek için toplandıklarını ifade eden TurkCham Başkanı Burhan Genç, “Büyükelçiliğimizin öncülüğünde, Karadağ ve Türk iş adamlarının birlikte daha 4 ay önce kurdukları, Karadağ Türk Ticaret Odası olarak bu organizasyonu gerçekleştirmekten gurur duyarız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)