Kanada'da tarım felaketi: 20 yıl sonra ilk kez...

Kanada’da görülen aşırı sıcaklar, tarım alanlarını vurdu. Pek çok eyalette tarımsal afet yaşanırken yetkililer durum karşısında çaresiz kaldı. 

DÜNYA 24.07.2021, 08:09 25.07.2021, 14:30
Kanada'da tarım felaketi: 20 yıl sonra ilk kez...

Kanada Federal Tarım Bakanı Marie Claude Bibeau, eyaletlerde yaptığı incelemelerin ardından basın açıklamasında bulundu. Alberta, British Columbia, Ontarip, Saskatchewan, Manitoba gibi eyaletlerin tarımsal afet yaşadığını belirten Bakan, sıcaklıkların artması ile birlikte kuraklığın da ağırlaşmaya başladığını aktardı.  

“Kuraklığa çözüm bulmak için eyaletlerle çalışma yürütüyoruz.” şeklinde konuşan Bakan, afetin yaşandığı bölgelerde çiftçilik yapanlar için federal hükümet tarafından yardım fonu hazırlanabileceğini belirtti. Zarar gören çiftçiler için şu anda ayrılmış olan ödenek 75 milyon dolar. 



Son 20 senenin en kurak dönemi 

Kanada’da otlakların çoğu bu sene hiç filizlenmedi. Bazı meralar ise aşırı sıcak sebebiyle yeşilden kahverengiye döndü. Bir çiftçi bu durumu, “Yeşeren otlar aşırı sıcak sebebiyle kavruluyor.” şeklinde açıkladı. Tarım faaliyetlerinin azalmasının bir sonucu olarak sığırcılık sektörünün en az bir sene boyunca sekteye uğrayacağı bildirildi. 

Kanada Sığırcılar Derneği Sözcüsü Brady Stadnicki, yeterli yiyecek bulunmadığı için kış mevsiminden önce hemen hemen tüm sığırların satışa çıkartılabileceğini raporladı. Rapora ek olarak sığır yetiştiricileri de otların ve samanların tükendiğini, marketlerde satılanların ise çok pahalı olduğunu vurguladı. 



Çekirge istilası 

Kanada basınından aktarılan haberlere göre Saskatchewan, Alberta ve Manitoba eyaletleri bu yaz döneminde hiç yağış almadı. Kavurucu sıcaklığı en derinden hisseden bölgelerde ekili alanları ve tarlaları çekirgeler istila etti. Belediyeler ise bu durumu “tarım felaketi” ilan etti.  

Yorumlar (0)