Kamyonetlerden ceset kokuları yayıldı

ABD'de dondurucusu bulunan cenaze araçları can kayıplarına yetişemeyince dondurucusu olmayan kamyonetler devreye sokuldu. Bu kamyonetlere yerleştirilen cesetlerin kokusu çevreye yayıldı.

DÜNYA 30.04.2020, 12:30 30.04.2020, 12:57
Kamyonetlerden ceset kokuları yayıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle yoğunluk yaşayan cenaze evleri, yetersizlik sesebiyle çareyi takviye kamyonet hizmetlerinde buldu ancak kamyonetlerin dondurucusunun olmaması felakete yol açtı.

Çok sayıda cesedi dondurucusu olmayan kamyonetlerde muhafaza eden cenaze evleri, ceset kokularının çevreye yayılması üzerine kapatıldı.

BBC’de yer alan habere göre, New York’taki Brooklyn bölgesinde Sağlık Bakanlığı tarafından "cenaze evi" olarak belirlenen bir işletme, yaklaşık 50 cesedi, kiraladığı dondurucu özelliği bulunmayan kamyonetlere yerleştirdi.

Kamyonetlerden yükselen ceset kokusunun etrafa yayılması üzerine, mahalle sakinleri durumu New York Polis Departmanına şikayet etti.

Olay yerine giden polis ekipleri, cesetleri güvenli koşullarda muhafaza etmediği gerekçesiyle cenaze evini mühürledi ve işletme sahipleri hakkında soruşturma başlattı. 

Donduruculu kamyonlara taşındı

Diğer taraftan koronavirüs vakalarında sağlık çalışanlarının tulumlarına benzeyen koruyucu elbiseler giyen bazı kişiler, cesetleri, daha sonra olay yerine gönderilen donduruculu bir kamyona taşıdı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde cenaze evlerinin herhangi bir enfeksiyona yol açmaması için cesetleri gömülmeden veya yakılmadan önce güvenli şartlarda muhafaza etmesi şartı isteniyor.

Ameirak'da bugüne kadar koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 61 bin 669, vaka sayısı 1 milyon 64 bin 572 oldu. New York'ta ise can kaybı sayısı 18 bini aşmış bulunuyor.

12 Aralık 2019 tarihinde Çin'de ortaya çıkan salgın 200'den fazla ülke ve bölgeye yayılarak küresel salgına dönüştü. Dünya genelinde vaka sayısı 3 milyon 232 bin 61'e çıkarken, koronavirüs sebebiyle 228 bin 505 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)