Kadın mahkûm: Koronavirüse yakalandık, kimse ilgilenmiyor!

İran'da bir kadın mahkûm, kendisiyle beraber 12 kadın mahkûmun yeni tip koronavirüs (Covid-19) semptomları gösterdiğini ancak kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini belirterek isyan etti. 

DÜNYA 13.07.2020, 17:05 13.07.2020, 17:07
Kadın mahkûm: Koronavirüse yakalandık, kimse ilgilenmiyor!

İran'da kadın mahkûm Nergis Muhammedi'nin çağrısı gündeme geldi. 

Muhammedi, Sağlık Bakanı Said Nemeki için bir mektup kaleme aldı. Söz konusu mektupta, Zencan cezaevinde kendisi dâhil 12 mahkûm kadının, karın ağrısı, kusma, aşırı halsizlik, ishal ve tat-koku kaybı gibi yeni tip koronavirüs (Covid-19) semptomları gösterdiğini, bu nedenle yataklarından bile kalkamaz duruma geldiklerini ifade etti. 

Cezaevi yönetimi tarafından kendilerine ilaç ya da hastalığa karşı etkili olacak bir gıdanın verilmediğini aktaran Muhammedi, kendileriyle aynı odada bulunan bir kadın mahkûmun sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını bildirdi. 

Muhammedi, araştırma yapmaları için bazı milletvekillerinin Zencan Cezaevi'ne gönderilmesi çağrısında bulundu. 

Mektubu yazan Nergis Muhammedi kim?

Nergis Muhammedi, gazeteci ve aktivisttir.

Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Şirin Ebadi ile gerçekleştirdiği çalışmalar ile bilinen Muhammedi, 26 Eylül 2011 tarihinde 6 sene hapis cezasına çarptırılmıştı.

Serbest kalması için hakkında farklı kampanyalar başlatılan Muhammedi, 31 Temmuz 2012 tarihinde hapishaneden çıkmıştı. 

Muhammedi, 5 sene önce yaptığı açıklamalar sebebiyle tekrar gözaltına alınmış, kas felci olmuştu. 2016 yılının Mayıs ayında "İran'ın güvenliğine komplo kurmak ve rejime karşı hareket etmek" suçlamalarıyla 10 sene hapis cezası almıştı. 

Yorumlar (0)