Kadın askerlerden 'topuklu' tören

Ukrayna’da resmi tören provası esnasında kadın askerlere topuklu ayakkabı giydirilmesi ülke çapında tepkilere sebep oldu. Meclis Başkan Yardımcısı Elena Kondratyuk, Savunma Bakanı Andrey Taran’a sert bir dille tepki göstererek, "Bu saçmalığı Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde gördük. Sayın Taran, siz Ukrayna'yı ve ordumuzu NATO standartlarına bu şekilde mi yaklaştırıyorsunuz? Bu açıkça bir aşağılamadır." dedi.

DÜNYA 03.07.2021, 17:00
Kadın askerlerden 'topuklu' tören

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının akabinde önümüzdeki ay bağımsızlığının 30'uncu yılını kutlamaya hazırlanan Ukrayna'da kadın askerlerin resmi tören provası ülkenin gündemine oturdu. Ukrayna Savunma Bakanlığı'nca provaya ilişkin paylaşılan fotoğraflarda kadın askerlerin topuklu ayakkabılarla yürütüldüğü anlara tepki yağdı. Her gün yapılan ve 4 saat süren provalarda topuklu ayakkabı giydirilmesine yönelik çok sayıda kişi, bunun haksız bir uygulama olduğunu ifade etti. Eski askerler, basın mensupları ve eleştirmenlerin çoğu, Ukrayna'da birçok sorun varken, başka sorunlar çıkarmanın anlamsız olduğunu belirtti.

"Bu bir aşağılamadır"

Meclis Başkan Yardımcısı Elena Kondratyuk, söz konusu karara sert bir dille tepki gösteren Ukraynalı bürokratlardan sadece biri. Kondratyuk, gerçekleştirdiği açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Taran’a sert bir şekilde tepki göstererek, "Bu saçmalığı Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde gördük. Sayın Taran, siz Ukrayna'yı ve ordumuzu NATO standartlarına bu şekilde mi yaklaştırıyorsunuz? Bu açıkça bir aşağılamadır." sözlerini sarf etti. Karara tepki gösteren bazı milletvekilleri de Ukrayna Meclisi’nde Savunma Bakanı Taran’ın yanına giderek topuklu ayakkabı hediye etti.

İktidar partisi vekillerinden İrina Vereşuk da gerçekleştirdiği açıklamada Taran’a tepki göstererek, "Sayın Taran'ın bugün aldığı topuklu ayakkabılar, tutumu değiştirme ve reform yapma zamanının geldiğinin sembolik bir hatırlatıcısıdır." dedi. 



Yorumlar (0)