Johnson'dan Brexit açıklaması: "Ayrılıyoruz"

İngiltere Başbakanı Johnson, "31 Ekim'de (AB'den) ayrılacağız; şayeti, fakatı yok. Yeni ve daha iyi bir anlaşma yapacağız." diye konuştu.

DÜNYA 24.07.2019, 19:26
Johnson'dan Brexit açıklaması: "Ayrılıyoruz"

İngiltere'de hükümeti kurma görevini alarak resmen ülkenin yeni Başbakanı olan Boris Johnson, 31 Ekim'de Brexit'i gerçekleştireceklerini, AB'den anlaşmasız ayrılmaya hazır olduklarını belirtti.

Johnson, Theresa May'in başbakanlık görevinden istifasını Kraliçe 2. Elizabeth'e sunmasıyla birlikte Buckingham Sarayı'na gitti.

Saraya gidişi sırasında bir grup eylemcinin yolunu kesmeye çalıştığı Johnson, Kraliçe 2. Elizabeth'ten hükümeti kurma görevini alarak resmen ülkenin yeni başbakanı oldu.

Buckingham Sarayı'nın paylaştığı fotoğrafta, Johnson'ın Kraliçe 2. Elizabeth'le tokalaşırken gelenekler icabı reverans yaptığı görüldü.

Johnson, daha sonra başbakan olarak ilk defa Başbakanlık resmi konutu ve çalışma ofisi 10 Numara'ya hareket etti.

"31 EKİM'DE AYRILIYORUZ"

10 Numara'ya varışında ekibi tarafından alkışlarla karşılanan Johnson, burada bir açıklama yaptı.

Johnson, "31 Ekim'de (AB'den) ayrılacağız; şayeti, fakatı yok. Yeni ve daha iyi bir anlaşma yapacağız." dedi.

İngiliz halkının beklemekten yorulduğunu ve harekete geçme zamanının geldiğini belirten Johnson, selefi May'in AB ile vardığı anlaşmanın parlamentoda kabul edilmemesinin en büyük sebeplerinden olan tedbir maddesi konusunda da endişe edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Brexit'in İngilizlerin aldığı çok önemli bir karar olduğunu ve hükümetinin bunu gerçekleştireceğini belirten Johnson, AB ile yeni bir ortaklık istediğini kaydetti.

Johnson, az da olsa anlaşmasız ayrılık ihtimali bulunduğunu ancak bu durumda İngiltere'nin AB'ye ödemesi gereken 39 milyar sterlini ödemeyeceğini belirtti.

Yeni Başbakan ayrıca, anlaşmasız Brexit'e hazır olduklarına işaret etti.

Yorumlar (0)