Joe Biden: Kabul ediyorum!

Demokratların 3 Kasım'daki seçimlerde aday göstermek için kurultayda oy kullanarak belirlediği Joe Biden, "Kabul ediyorum" dedi ve Demokratların resmî başkan adayı oldu.

DÜNYA 21.08.2020, 08:44
Joe Biden: Kabul ediyorum!

Demokrat Parti Kurultayı 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek 59. başkanlık seçimleri öncesinde 4 günlük program kapsamında toplanmıştı. Kurultayın 2'nci gününde Amerika Birleşik Devletleri genelindeki demokrat partili delegeler online olarak oy kullanmış ve yapılan oylama ile Demokrat Partili delegeler Joe Biden'ı başkan adayı olarak seçmiş ve adaylık resmî olarak Joe Biden'a sunulmuştu.

Memleketi Delaware'de sadece gazetecilerin olduğu Chase Center'dan canlı yayınla kurultaya bağlanan 77 yaşındaki Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ı yenmek için tüm Demokratlarla birlikte var güçleriyle çalışacaklarına dair söz verdi.

Donald Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri'ne çok fazla öfke ve bölünme getirdiğini söyleyen Joe Biden, bu karanlık mevsimden ABD'yi çıkarmaya liderlik edeceğini belirtti ve Demokrat Partinin başkan adaylığını resmen kabul ettiğini duyurdu.

Joe Biden'ın favori ismi Kamala Harris ise salı günü yaptığı konuşma ile Demokratların başkan yardımcılığı adaylığını kabul ettiğini kaydetmişti.

Cumhuriyetçi Partinin de yine yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı sanal ortamda yapacağı kurultayın son gününde Donald John Trump'ın başkan adayı olarak 27 Ağustos'ta resmen ilan edilmesi öngörülüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 59. başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020 Salı günü yapılacak.

Yorumlar (0)