Japonya’da 7 gündür süren orman yangını kontrol altında

Japonya Tochigi’de ormanlık alanda 21 Şubat tarihinden bu zamana dek devam eden yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı kaydedildi.

DÜNYA 28.02.2021, 17:18 01.05.2021, 00:50
Japonya’da 7 gündür süren orman yangını kontrol altında

Japonya Tochigi’deki ormanlık alanda 21 Şubat tarihinde çıkan yangına dair yerel otoriteler tarafından bugün yapılan açıklamada, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı kaydedildi. 106 hektar büyüklüğündeki alanın kül olmasına sebep olan yangına ilişkin can kaybı bildirilmezken, dağlık alandaki ahşap bir tapınağın kullanılamaz hale geldiği kaydedildi. Bugün de devam eden yangın söndürme çalışmalarına farklı bölgelerden gelen itfaiye ekiplerince destek verildi. Yetkililer 305 haneye ilişkin tahliye uyarısının yapıldığını kaydederek, bugünden itibaren 5 haneden 7 kişinin bölgedeki tahliye merkezlerine başvurduğunu kaydetti.

Hava koşulları yangına müdahaleyi zorlaştırdı

Japonya’daki ormanlık alan geçtiğimiz pazar gününde alevlere teslim olmuş ve yangının aynı gün bölgede yürüyüş gerçekleştiren bir kişinin ihbarı ardından fark edildiği paylaşılmıştı. Havanın aşırı kuru olmasından dolayı yağmurun beklenmemesi söndürme çalışmalarını güçleştirmiş ve yangının kesin sebebinin tespit edilemediği ifade edilmişti.

Yorumlar (0)