Japonya'da tartışmalı öneri: Kadınlar çok yavaş, erkekler markete gitmeli!

Japonya'da bir belediye başkanının "Kadınlar daha tereddütlü ve yavaş davranıyor, market alışverişini erkekler yapsın" açıklaması sert tepki çekti. 

DÜNYA 24.04.2020, 12:54
Japonya'da tartışmalı öneri: Kadınlar çok yavaş, erkekler markete gitmeli!

Japonya'nın Osaka şehrinde Belediye Başkanı Ichiro Matsui, vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaları için teşvik etmek isterken kullandığı cinsiyetçi ifadeler sebebiyle eleştiri oklarının hedefi haline geldi. 

Bir gazetecinin karantina sürecinde nasıl alışveriş yapılacağına ilişkin sorusuna Matsui, "Kadınlar markete gittiğinde bu biraz zaman alıyor. Eğer markete giden sen olsaydın, şunu ya da bunu alman söylenseydi, doğrudan gider alırdın ve eve giderdin." karşılığını verdi. 

Matsui, kadınların market alışverişinde "tereddüt hissettiklerini ve bu nedenle fazla zaman harcadıklarını" belirterek, erkeklerin markete gitmesinin daha iyi olacağını iddia etti. 

Söz konusu ifadeler tartışma yarattı. Matsui, cinsiyetçi olmakla suçlandı. 

Sosyal medya kullanıcılarından biri, bu ifadelerin "hem erkeklere hem kadınlara saygısızlık" olduğunu kaydederken, bir diğeri de siyasetçilerin ebeveynlikten ve ev işlerinden anlamadığını belirtti. 

Diğer yandan, alışverişin kısıtlanması hususunda ısrar eden Matsui, tek sayılı aylarda dünyaya gelenlerin tek sayılı günlerde, çift sayılı aylarda dünyaya gelenlerin ise çift sayılı günlerde markete gitmelerinin iyi olabileceğini söyledi. 

Yorumlar (0)