İtalya'da virüsün merkezi olan hastanede yoğun bakımda kimse kalmadı

Koronavirüsten dolayı bir zamanlar çok fazla can kayıplarının yaşandığı İtalya Bergamo kentindeki Papa 23. Jean Hastanesi'nin yoğun bakımında koronadan tedavi gören hiç kimse kalmadı.

DÜNYA 09.07.2020, 01:10 09.07.2020, 01:14
İtalya'da virüsün merkezi olan hastanede yoğun bakımda kimse kalmadı

İtalya Bergomo'da koronavirüsün adeta merkez üssü olan 23. Jean Hastanesi'nde yoğun bakımda koronavirüsten dolayı tedavi gören hastaların tamamı 137 günün ardından yoğun bakımdan çıktı.

Hayatını kaybedenlerin anısına bir dakika saygı duruşu

Hemşire, doktor, sağlık çalışanı ve temizlik görevlilerinin oluşturduğu yaklaşık 400 sağlık çalışanı, yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören hiçbir hastanın olmamasından dolayı hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından ise elde ettikleri bu sonucu alkışlayarak kutladı.

İtalya'da şimdiye dek salgının en çok etkilendiği bölge olan Lombardiyo bölgesindeki Bergomo kentinde şimdiye dek 14 bin 588 kişiye koronavirüs teşhisi konulurken Bergamo ülke genelinde en fazla vakanın görüldüğü 4. şehir olarak kaydedildi.

Salgının merkez üssü olan Bergamo'da askeri kamyonlarla binlerce cenazenin taşındığı görüntüler kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Yorumlar (0)