Tarihi yarımadada yangının ardından başka bir tehlike kapıda!

Çanakkale Gelibolu'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangın felaketinin ardından kurak kalan topraklar başka bir felaketle karşı karşıya. Bölgede çiftçilik yapan Hüseyin Ercan, ilk yağmurda sel baskını olabileceğini iddia ediyor.

GÜNDEM 09.07.2020, 01:21
Tarihi yarımadada yangının ardından başka bir tehlike kapıda!

Çanakkale Gelibolu'da 6 Temmuz tarihinde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle birlikte kısa bir zaman içerisinde büyüyüp geniş bir alana yayılmıştı.

Alana havadan yapılan müdahalelerin ardından yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştü.

Soğutma çalışmalarının sürdüğü bölgede köylülerin yaraları bir yandan sarılırken öte yandan kalan köylüler kalan ürünlerinin de hasadını gerçekleştiriyor.

Yangından dolayı çok büyük kayıplar yaşayan çiftçinin bugünlerdeki en büyük korkusu ise kışın bolca yağış alan bölgede, bitki örtüsü ve ağaçların yanmasından ötürü aşağıda kalan köyleri suyun basmış olması.

"Dere açılmazsa ikinci bir felaket gelebilir"

Kendilerini ikinci defa bir tehlikenin beklediğini ifade eden Yalova köyünün sakinlerinden olan çiftçi Hüseyin Ercan başlangıçta kendilerinin çok fazla hasarının olmadığını fakat hasarın rüzgarın yön değiştirmesinin ardından Kumköyde olduğunu kaydetti.

Ercan şimdi ise kendilerini ikinci bir tehlikenin beklediğini kaydederek ilk yağmurun yağmasıyla birlikte derenin suyu almayacağından kaynaklı bir sorun olabileceğini kaydetti. 

Derenin açılmazsa ikinci bir felaketin olabileceğinin altını çizen çiftçi eğer böyle olursa dağa yağan yağmurların alana tek seferde suyu indirmesinden kaynaklı bir sel baskını olabileceğini iddia etti.

Yorumlar (0)