İtalya'da karantina Paskalya'ya kadar devam edecek

İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü (ISS) Başkanı Silvio Brusaferro, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı ülkedeki mevcut karantina tedbirlerinin Nisan ayının ortasındaki Paskalya'ya kadar devam edeceğini duyurdu.

DÜNYA 30.03.2020, 14:58
İtalya'da karantina Paskalya'ya kadar devam edecek

İtalya’nın yüksek tirajlı La Repubblica gazetesine konuşan Silvio Brusaferro, son günlerde kaydedilen verileri değerlendirirken "Bir yavaşlama söz konusu. Eğrinin düz seyrettiğini gözlemliyoruz, halen düşüş belirtisi yok ama daha iyi gidiyor." şeklinde konuştu.

Brusaferro, ülke çapında 10 Mart’tan bu yana uygulanan sıkı karantina tedbirlerinin 12 Nisan'daki Paskalya Bayramı'na kadar süreceğini söyledi.

"Tedbirler, Paskalya sonuna dek sürecek. Verileri incelemeye devam ediyoruz, buna göre nasıl ilerleyeceğimize karar vereceğiz. Şu anda kesin bir şey söyleyemiyorum çünkü salgının evrimi görülmeli. Nihai karar bana bağlı değil." diyen Brusaferro çabalamaya devam ettiklerini vurguladı. 

"Kendinizi evde tecrit edin!"

Brusaferro, içinde bulundukları durumdan bir an önce çıkabilmeleri için birbirini takip eden günlerde yeni vaka sayısında düşüşler gözlemlemeleri gerektiğini dile getirerek, devamında da anlamlı düşüşlerin olması gerektiğini kaydetti.

Bunların yanı sıra, hükümetin aldığı önlemlere kesinlikle riayet edilmesi gerektiğini söyleyen Brusaferro "az semptom gösterenlerin de kendisini mutlaka evde tecrit etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)