İsveç'ten Türkiye'ye NATO mektubu: "Ankara'ya gelmeye hazırız"

İsveç'te yeni Başbakan Kristersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yolladı. Mektupta Kristersson'un, "Umarım kısa sürede sizinle NATO ile ilgili detaylı bir görüşme yapabiliriz. Size uygun olunca Ankara'ya gelmeye hazırız." sözlerine yer verildi.

DÜNYA 22.10.2022, 10:33 23.10.2022, 17:31
İsveç'ten Türkiye'ye NATO mektubu: "Ankara'ya gelmeye hazırız"

İsveç basınına göre, yeni Başbakan Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yollayarak Ankara ziyaretine hazır olduğunu bildirdi.

"Umarım görüşebiliriz"

Kristersson'un Ankara Büyükelçiliği aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mektup gönderdiği aktarıldı. Mektupta Kristersson'un, "Umarım kısa sürede sizinle NATO konusunda detaylı bir görüşme yapabiliriz. Size uygun olunca Ankara'ya gelmeye hazırız." sözlerine yer verildi.

Mektupta Türkiye'nin kayıglarını ciddiye aldıklarını söyleyen Kristersson'un "Türkiye'nin güvenlik problemlerini çok ciddiye alıyoruz ve PKK terör örgütü ile diğer terör örgütleri, bunların kollarından gelen tehditler de dahil olmak üzere terörün bütün biçim ve tezahürleriyle mücadele konusunda iş birliği yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandığı bildirildi.

"Randevu verin, gelsin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "İsveç'in yeni başbakanı randevu talebini iletti. Arkadaşlarımıza 'Randevu verin, gelsin' dedim. Bendisiyle bu konuları ülkemizde görüşürüz. Bizim bu konumdaki düşüncemiz değişmedi. Bu tür cezai müeyyidelere çarptırılan teröristleri yakalayıp bize vermeleri gerekiyor. Bunlar bize verilmediği süre boyunca parlamento aşamasında bu iş yürümez. Yeni Başbakan'ın yaklaşım tarzı, terörle ve teröristlerle mücadeleden taraftır." sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)