İsveç, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları engellemek için adım atıyor

İsveç’in Dagens Nyheter gazetesi, İsveç hükümetinin Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan saldırıları önlemek adına "Kamu Düzeni Yasası"nı incelemeye başladığını açıkladı.

DÜNYA 19.08.2023, 11:05 19.08.2023, 11:09
İsveç, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları engellemek için adım atıyor

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, koalisyon ortakları Liberal Parti Genel Başkanı Johan Pehrson ve Hristiyan Demokrat Parti Genel Başkanı Ebba Busch gazetede konuya ilişkin bir makale kaleme aldı.

İsveç’in mevcut anayasasını değiştirmeden Kamu Düzeni Yasası'nın analiz edilmesi yönünde çalışmaların başlatıldığı belirtilen makalede, polisin, kamuya açık gösteri ve toplantı başvurularını incelerken "ülke güvenliğini" göz önünde tutmasının önemine dikkat çekildi.

Makalede, hükümetin ise bu kuralları hangi ölçüde değiştirilebileceğini araştıracağı belirtildi.

Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıların önüne geçmeye hazırlanıyor

Gazete, Kur'an-ı Kerim'e ilişkin artan saldırılara engel olmak için hükümetin söz konusu inceleme çalışmalarını başlattığı yazdı.

Konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, Kamu Düzeni Yasası'nı, Suç Önleme Konseyi Başkanı Mattias Larsson'un inceleyip daha sonra raporlayacağını ve raporu en geç 1 Temmuz 2024 tarihine kadar sunabileceğini söyledi.

Yorumlar (0)