İsrailli komutandan "ikinci cephe" yorumu: "Endişeliyiz!"

İsrail ile Lübnan sınırında yaşanan karşılıklı çatışmalar, Tel Aviv yönetimini endişelendiriyor. Hizbullah ile savaşma niyetinde olmadıklarını kaydeden İsrailli Binbaşı David Baruch, "Güneydeki Gazze sınırına odaklandık, Hizbullah, dikkatimizi dağıtmak için sınır boyunca çeşitli hamleler yapıyor. Burada ikinci bir cephe açılması olasılığı nedeniyle endişeliyiz." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 21.10.2023, 13:35 Hakan Öksüz
İsrailli komutandan "ikinci cephe" yorumu: "Endişeliyiz!"

İsrailli Binbaşı David Baruch, gerilimin had safhaya çıktığı Lübnan sınırına yakın Kiryat Shmona şehrinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında çatışmaların yaşandığına vurgu yapan Baruch, "Hizbullah tarafından ikinci bir cephenin açılması ihtimali, endişe verici. Bunun yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

"Hizbullah, dikkatimizi dağıtmaya çalışıyor"

Hizbullah ile savaşma niyetinde olmadıklarının altını çizen Binbaşı Baruch, "Güneydeki Gazze sınırına odaklanmış vaziyetteyiz. Lübnan'daki Hizbullah, dikkatimizi Gazze sınırından çekmek için elinden gelen her şeyi denemeye başladı. İran'dan gelen mesajların ardından giriştikerli bu eylemler, sürecek gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

"ABD'nin savaş gemisi, bölgedeki pek çok aktöre mesaj niteliğinde"

ABD'nin bölgeye yolladığı savaş gemisine dair soruya da yanıt veren İsrailli Binbaşı David Baruch, "ABD, bu adımla birlikte bölgedeki pek çok aktöre mesaj gönderdi. Bize saldırmaya başlayan Hizbullah, bu aktörlerden biri." şeklinde konuştu. 

Lübnan sınırında yaşayanlar tahliye ediliyor

Binbaşı Baruch'un açıklamasına göre Lübnan sınırına iki kilometre mesafede bulunan bütün yerleşim bölgeleri tahliye edildi. Kiryat Shmona’da ikamet edenlerin büyük kısmı, gönüllü olarak bölgeden ayrıldı. Bölgeden çıkacak olanaklara sahip olmayanlar, İsrail ordusu tarafından tahliye edilecek.

Yorumlar (0)