İsrail polisi, Filistinlilere gerçek mermilerle saldırdı: 64 yaralı

İsrail askerlerinin işgal altında bulunan Batı Şeria'nın çeşitli kesimlerinde yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden Filistinlilere müdahalesinde, biri ağır 64 Filistinli yaralandı.

DÜNYA 23.07.2021, 17:16 24.07.2021, 20:11
İsrail polisi, Filistinlilere gerçek mermilerle saldırdı: 64 yaralı

Görgü tanıklarından gelen bilgilerde, İsrail'in Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek için Filistinliler, Nablus'a bağlı Beyta beldesinde bir gösteri düzenledi.

Gerçek ve plastik mermiler kullanıldı, 64 Filistinli yaralandı

İsrail güvenlik güçleri, protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gazın haricinde gerçek ve plastik mermiler kullandı. İsrail güçlerinin bu saldırısına Filistinliler, taşlarla karşılık verdi.

Filistin Kızılayı’nın yazılı açıklamasında, İsrail askerlerinin Beyta beldesindeki protestoya müdahalesi sonucunda 9 Filistinli’nin gerçek, 34 Filistinli’nin ise plastik mermiyle vurulduğu, 16 Filistinli vatandaşın ise çeşitli biçimlerde düşme ve yanık oluşması neticesinde yaralandığı açıklandı. Öte yandan Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Beyt Decin beldesinde gerçekleştirilen gösteriye de müdahalede bulunan İsrail askerlerinin, 5 Filistinli vatandaşı plastik mermilerle yaraladığı bildirildi.

Ülkenin birçok bölgesinde gösteriler yapıldı

Kalkiliya kentine bağlı olan Kefr Kaddum beldesinde Filistinli vatandaşlar, yasa dışı yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyeti gerçekleştiren İsrail’e karşı protesto gösterisi düzenledi.

Başta Nablus'un çevre beldeleri olmak üzere işgal altında bulunan Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde her cuma, Ayrım Duvarı ile yasa dışı Yahudi yerleşim yerleri inşasını protesto için gösteriler gerçekleştiriliyor.

Uluslararası hukukta, işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki bütün Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı olarak kabul ediliyor.

Yorumlar (0)