İsrail, Gazze'de alıkonan 24 çocuğu hapishanede tutuyor

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden yapılan açıklamada, Gazze'de alıkonulan 24 çocuğun İsrail'in kuzeyindeki Megiddo Hapishanesi'nde tutulduğu ifade edildi.

DÜNYA 25.03.2024, 01:56 Şeyda Gül
İsrail, Gazze'de alıkonan 24 çocuğu hapishanede tutuyor

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden bazı avukatlar, Megiddo Hapishanesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin sonuçlarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, söz konusu hapishanedeki toplam çocuk sayısının 94'e ulaştığı bilgisine yer verildi. Bunlardan 24'ünün Gazzeli olduğu ve 2 koğuşta tutuldukları ifade edilen açıklamada, İsrail hapishanelerindeki toplam tutuklu çocuk sayısının 200'e ulaştığı ve bunlardan 40'ının idari tutuklu olduğu kaydedildi. .

Batı Şeria'da 500 çocuk gözaltına alındı

İsrail’in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Batı Şeria'da 500 çocuğun gözaltına aldığı belirtilen açıklamada, İsrail Hapishaneler İdaresi'nin o tarihten beri yetişkin tutuklulara uygulanan işkencelerin bir benzerini çocuklara da uyguladığı aktarıldı. Çocukların hiçbir şeyi olmayan koğuşlarda izole edildiği vurgulanan açıklamada, ailelerinin onları ziyaret etmesine izin verilmediği aktarıldı.

Gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 7 bin 755'e yükseldi

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti’nden bugün yapılan başka bir açıklamada ise İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 7 bin 755'e yükseldiği ifade edilmişti.

Yorumlar (0)