Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen bölgeleri uyardı. Kısa süreli fırtına ve gök gürültülü yağış nedeniyle bazı bölgelerde doğal gaz zehirlenmesi ile ani su baskını gibi olumsuzlukların yaşanacağı uyarısı yapıldı. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte detaylar...

YAŞAM 25.03.2024, 08:19 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına uyarısı

Meteoroloji'den gelen son değerlendirmelere göre bugün Akdeniz, Ege, Marmara, Artvin hariç Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batı kesimleri, Hakkari, Van, Erzurum, Muş ve Bitlis'te sağanak yağış bekleniyor. Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda yağışların zamanla karla karışık yağmur ve kara döneceği öngörülüyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Bazı bölgelerde etkili olacak kuvvetli rüzgar nedeniyle vatandaşlara uyarı yapıldı. Batı Akdeniz'in iç bölgeleri, Ege, Marmara, İç Anadolu'nun batı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) etkili olacak. Ankara Valiliği, özellikle sabah saatlerinde etkisini gösterecek kuvvetli fırtınadan dolayı vatandaşları uyardı.

Gece saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzeybatıdan esecek rüzgar, yer yer kısa süreli fırtınaya (70-80 km/saat) dönecek. Kuvvetli rüzgardan dolayı soba zehirlenmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksama gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi.

Kuvvetli sağanak beklenen iller

Ege'nin batı kesimleri ile Marmara'nın güneyinde yerel kuvvetli yağış bekleniyor. Balıkesir ile Çanakkale'nin doğu ve güney bölgelerinde sabah saatleri itibarıyla yerel kuvvetli sağanağın etkili olacağı öngörülüyor. Öğle saatlerinden sonra ise Manisa, Aydın, Bilecik, Bursa ve İzmir'in iç kesimlerinde sağanak bekleniyor.

Hava sıcaklığı nasıl olacak? 

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun batısında hava sıcaklığı 2 ila 5 derece düşecek. Yurdun diğer kesimlerinde sıcaklığın 2-5 derece yükselmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)