İspanya'yı Gloria Kasırgası vurdu: 3 ölü

İspanya, şiddetli yağmur ve kar yağışı getiren Gloria Kasırgası'yla boğuşuyor. Pazar ve Pazartesi günü vuran kasırga yüzünden 3 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 20.01.2020, 17:48
İspanya'yı Gloria Kasırgası vurdu: 3 ölü

İspanya'yı Pazar ve Pazartesi günleri vuran Gloria Kasırgası yüzünden 30 şehirde kötü hava alarmı verildi. Akdeniz kıyısındaki Valencia ve Balearik Adaları, Pazartesi günü vuran kasırganın en çok zarar verdiği yerler oldu.

Ülkenin iç kesimlerinde bulunan Avila bölgesinde 63 yaşındaki bir adam kasırganın havalandırdığı çatı kiremitleri yüzünden hayatını kaybetti. Valencia yakınlarındaki Gandia kentinde ise 54 yaşındak ievsiz bir kadının soğuk havadan dolayı hayatını kaybettiği açıklandı.

200 uçuş iptal oldu

İspanya'nın kuzeybatısında bulunan Asturias bölgesinde ise bir adamın karlı yolda aracına zincir takarken başka bir araç tarafından ezildiği öğrenildi. Yine Valencia yakınlarındaki Alicante Havalimanı'ndan yapılan tüm uçuşlar iptal oldu, yaklaşık 200 uçuşun yolcuları mağdur oldu.

Saatte 115 kilometrelik rüzgar ve 8 metrelik dalga uyarısı!

İspanya Ulusal Hava Ajansı (Aemet), Valencia şehrinde saatte 115 kilometreyi bulabilecek rüzgarlar ve 8 metreyi bulabilecek dalgalar olacağı uyarısında bulundu. Ülkenin 120 bölgesinde okullar tatil edildi ve yüzlerce kilometrelik yollarda ulaşım sağlanamadı.

Yorumlar (0)