İşgalci İsrail böyle hava uçurdu

İşgalci İsrail, Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait binayı patlayıcıyla yıktı.

DÜNYA 22.07.2019, 22:37
İşgalci İsrail böyle hava uçurdu

Çok sayıda İsrail askeri ve polisi eşliğinde Doğu Kudüs'te buldozerlerle yıkımların yapıldığı alanda bulunan inşaat halindeki 8 katlı bir bina, kolonlara yerleştirilen patlayıcılarla yerle bir edildi.

İşgalci İsrail'e ait güvenlik güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te "Utanç Duvarı'nın (Ayrım Duvarı) devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu" gerekçesiyle sabah saatlerinden itibaren yıkım gerçekleştiriyor. Yıkımların gerçekleştirdiği alanda bulunan bir bina ise patlayıcı madde kullanarak yıktı.

Günün erken saatlerinden itibaren çok sayıda İsrail askeri ve polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Sur Bahir bölgesinde yer alan Vadi El-Hummus Mahallesi'ne geldi. Buldozerlerin de yer aldığı baskında yıkımların gerçekleştirildiği alanda bulunan inşaat halindeki 8 katlı bir bina da zemin kattaki kolonlardaki yerleştirilen patlayıcılarla yıkıldı.

8 katlı binanın Filistinli Muhammed Ebu Tayr'a ait olduğu öğrenildi. 8 katlı binanın yıkımı öncesi İsrail polisi ve askerleri bölgeyi boşalttı.

İşgalci İsrail askerleri ve polisleri, aralarında Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Filistin yönetimine bağlı Kudüs İşleri Bakanı Fadi el-Hedmi ve İsrail Meclisi'ndeki Milletvekili Ahmed et-Tiybi'nin de bulunduğu çok sayıda Filistinlinin yıkım alanına girişine engel oldu.

İşgalci İsrail güvenlik güçlerinden çok sayıda asker ve polis, sabahın erken saatlerden itibaren iş makineleriyle geldikleri Sur Bahir bölgesindeki Vadi El-Hummus Mahallesi'nde "Doğu Kudüs'teki Ayrım Duvarı'nın (Utanç Duvarı) devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu" gerekçesiyle Filistinlilere ait en az 10 evin yıkımına başlamıştı.

Mahkeme kararı ve sonrası yaşananlar!

İşgalci İsrail Yüksek Mahkemesi, geçen ay Sur Bahir bölgesindeki söz konusu binaların Utanç Duvarı'nın devamı oluşturan tel bariyerlere yakınlığı gerekçesiyle "güvenlik tehlikesi oluşturduğunu" ileri sürerek yıkımına karar vermiş ve mülk sahiplerine 18 Haziran'a kadar kendi binalarını kendilerinin yıkmaları için süre vermişti.

İsrail Yüksek Mahkemesinin kararı üzerine Filistinliler, bazıları inşa halinde olan 10 binanın yıkımının durdurulması için Yüksek Mahkemeye başvurmuş fakat mahkeme dün bu başvuruyu da kabul etmemişti.

Ortadoğu uzmanları, İsrail mahkemesinin bu kararının Filistin'in diğer bölgelerinde de birçok evin yıkılmasının önünü açabileceği uyarısı yapıyor.

Yorumlar (0)