Suudi gazeteci Mescid-i Aksa'dan kovuldu

Filistinliler İsrail'in davetlisi olarak gelen Suudi gazeteciyi Mescid-i Aksa'dan kovdu.

DÜNYA 22.07.2019, 22:47
Suudi gazeteci Mescid-i Aksa'dan kovuldu

Suudi Arabistanlı gazeteci Muhammed Suud Zeyd, işgalci İsrail'in Dışişleri Bakanlığı tarafından davetli olarak İsrail'e geldikten sonra işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmek istedi.

Suudi Arabistanlı gazeteci Muhammed Suud Zeyd'i Mescid-i Aksa'da gören Filistinliler, Harem-i Şerif'in avlusundan dışarı çıkardı.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine açıklama yapan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs, işgalci İsrail'in davetlisi olarak gelen ve adının Muhammed Suud Zeyd olduğu öğrenilen Suudi Arabistanlı bir gazetecinin Filistinliler tarafından Harem-i Şerif'ten kovulduğunu söyledi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi yetkilileriyle de görüşmek isteyen Suudi Arabistanlı gazeteci Muhammed Suud Zeyd'in bu talebinin reddedildiğini belirten Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs, Suudi Arabistanlı gazeteci Muhammed Suud Zeyd'in Harem-i Şerif'ten apar topar ayrılmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

Burada istenmeyenler, İsrail'in davetlisi olarak gelenler!

Diğer yandan Kudüs'ün işgal altındaki Filistin'in başkenti olduğunun altını çizen Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb, Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait olduğunu vurguladı. Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İşgalci İsrail, Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerindeki işgalini meşrulaştırmak istiyor. İslam dünyasının farklı ülkelerinden gazetecileri buraya davet ediyor. Fakat şunu bilmeliler ki Kudüs Filistin’in başkentidir ve Mescid-i Aksa da sadece Müslümanlarındır. İşgalci İsrail'in davetlisi ve aracılığıyla gelenler burada istenmiyor."

Filistinliler tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Suudi Arabistanlı gazeteci Muhammed Suud Zeyd'in Mescid-i Aksa'nın Silsile Kapısı'ndan çıkana kadar Filistinlilerin sözlü protestosuna hedef olduğu izleniyor.

İşgalci İsrail ile Suudi Arabistan arasında son dönemde yaşanan "normalleşme" süreci Filistinliler tarafından tepkiyle karşılanıyor.

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, aralarında Suudi Arabistanlı ve Iraklıların da bulunduğu 6 kişilik Arap gazeteci grubunun İsrail'i ziyaret edeceği bildirilmişti.

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, gazetecilerin İsrail Meclisi ile Batı Kudüs'te bulunan "Yad Vaşem" Yahudi soykırım müzesi ve Kudüs'teki kutsal mekanları ziyaret edeceği bilgisi verilmişti.

Yorumlar (0)