İran uyardı: "Petrol tankerimizi bırakın"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyid Abbas Musevi, İngiltere'ye Cebelitarık Boğazı'nda el koyduğu İran petrol tankerini bir an önce bırakması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

DÜNYA 12.07.2019, 15:56
İran uyardı: "Petrol tankerimizi bırakın"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyid Abbas Musevi, İngiltere tarafından Cebelitarık Boğazı'nda el konulan İran petrol tankerinin bir an önce bırakılması gerektiğini açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü Musevi, İran'ın resmi ajansı IRNA'ya açıklamalarda bulundu. "İngilizlerden ivedilikle petrol tankerini serbest bırakmalarını istiyoruz. Zira bu herkes için daha iyi olacak." dedi.

Londra hükümetinin tankere el koymak için haklı bir sebebinin bulunmadığını ifade eden Musevi, İspanya Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, tankerin durdurulmasını ABD'nin İngiltere hükümetinden talep ettiğini bildirdi. 

Ne olmuştu?

İngiliz donanması geçen hafta da Cebelitarık’ta Suriye’ye petrol taşıdığı ileri sürülen İran bandıralı bir tankeri alıkoymuştu.

İngiltere'ye bağlı olan İspanya'nın güneyindeki Cebelitarık özerk yönetimi, İran tankerinin Avrupa Birliği'nin (AB) Suriye'ye uyguladığı ambargoları ihlal etmesi nedeniyle alıkonulduğunu bildirmişti.

İran, 'Grace 1' adlı tankerin alıkonulmasının karşılıksız kalmayacağı uyarısında bulunmuştu.

Cebelitarık’ta mahkeme, geçen hafta İran tankerinin 14 gün daha alıkonulabileceğine karar vermişti. 

Yorumlar (0)