İran Kasım Süleymani'nin kızını konuşuyor

ABD'nin öldürdüğü Kasım Süleymani'nin anma merasimine katılan kızı Zeynep Süleymani, çekilen fotoğrafında iPhone kullandığının görülmesi üzerine sert bir şekilde eleştirildi. Sosyal medyada “ABD'yi yok etmeye yönelik söz veren Kasım Süleymani'nin kızının 'ABD menşeli' iPhone ile meydan okuması harika bir ironi." ifadeleri kullanıldı.

DÜNYA 05.01.2022, 23:05
İran Kasım Süleymani'nin kızını konuşuyor

ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitiren General Kasım Süleymani, 2'inci ölüm yıl dönümünde Tahran’da anılmıştı. Fakat Süleymani'nin kızının ABD'ye intikam mesajı verilen törende elinde iPhone model telefon ile çektirdiği fotoğrafı gündeme bomba gibi düştü. 

"Harika bir ironi"

Bahse konu fotoğraf karesi sosyal medya mecralarında hızla yayılırken, Zeynep Süleymani’nin ABD menşeli telefon kullanmasına İran halkından adeta tepki yağdı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından Twitter üzerinden gerçekleştirilen paylaşımlarda, “ABD'yi yok etmeye yönelik söz veren Kasım Süleymani'nin kızının 'ABD menşeli' iPhone ile meydan okuması harika bir ironi." sözleri sarf edildi. 

Süleymani’nin kızına yakın kaynaklar ise iPhone model telefonun Lübnanlı eşi tarafından hediye edildiğini ileri sürdü. 

Süleymani ne söylemişti?

Babası için gerçekleştirilen anma merasiminde konuşan Süleymani, babasının intikamının alınacağını söyleyerek, “Babam İran halkının kalbinde yaşıyor.” demişti. 

Yorumlar (0)