İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif: Türkiye ile ikili ilişkiler hayati öneme sahip

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesi ile Türkiye arasında ikili ilişkiler ve bölgesel sorunlarda iş birliğinin hayati öneme arz ettiğini söyledi.

DÜNYA 28.01.2021, 20:34 30.01.2021, 09:15
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif: Türkiye ile ikili ilişkiler hayati öneme sahip

Resmi ziyaret çerçevesinde ülkemize gelen İran Dışişleri Bakanı Zarif, Türk yetkililer ile gerçekleştireceği görüşmeler öncesinde, ülkesinin devlet televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile ikili ilişkilere büyük önem verdiklerini kaydeden Zarif, "İlişkilerimiz devamlı olarak istişareleri gerektiriyor çünkü Türkiye ile ikili ilişkiler ve bölgesel ortaklık, hayati bir önem arz ediyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'de transit geçiş ve Kafkasya'da kalıcı bir barışın sağlanması dahil olmak kaydıyla, ikili ve bölgesel hususları görüşeceklerini kaydeden Zarif, "Kafkasya'da kalıcı barış adına gerekli şartların iş birliği yolu ile oluşturulması oldukça önemli." dedi.

Zarif, Dağlık Karabağ hususunda 6'lı iş birliği platformu tavsiyeleri ile ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu mekanizma daha evvel Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bölgedeki diğer yetkili isimler tarafından gündeme getirilmişti. Bu hususta da görüşmelerim oldu. Görüşmelerin neticesini Türk yetkililer ile paylaşacağım çünkü bu özellikle transit alanında iş birliği yönünden oldukça önemli bir husus."

Yorumlar (0)