Irak'ta elektrik santrallerine saldırı: 7 ölü

Irak hükümeti, ulusal elektrik santrallerini hedef alan saldırılarda 7 kişinin vefat ettiğini, 11 kişinin yaralandığını duyurdu.

DÜNYA 03.07.2021, 20:58 04.07.2021, 10:49
Irak'ta elektrik santrallerine saldırı: 7 ölü

Irak hükümetine bağlı olan Güvenlik Medya Ağı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, son günlerde Irak'ın farklı bölgelerinde elektrik santrallerini hedef alan saldırılar gerçekleştirildiği ve söz konusu saldırılarda 7 kişinin yaşamını yitirdiği, 11 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Bahse konu açıklamada, elektrik santrallerini hedef alan saldırıların kimler tarafından gerçekleştirildiği ve ne tür saldırılar olduğuna dair bilgi verilmedi.

Saldırıları DEAŞ'ın düzenlediği belirtilmişti

Irak'ta son dönemlerde artan hava sıcaklıkları ile birlikte uzun süreli elektrik kesintileri meydana geliyor. Ülkenin birçok bölgesinde elektrik kesintileri, ücretli olan mahalle jeneratörleri ile giderilmeye çalışılsa da bu jeneratörler devamlı olarak elektrik hizmeti sunamıyor.

Irak yerel basınında, daha evvel Diyala, Kerkük, Musul ve Salahaddin vilayetlerinde elektrik santrallerine saldırılar gerçekleştirildiği yönünde haberler çıkmıştı. Bazı saldırıların DEAŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği belirtilmişti.

Yorumlar (0)