İngiltere nükleer denizaltı gönderecek!

İngiliz medyası, son dönemde İran'la tırmanan gerilim nedeniyle bölgeye nükleer denizaltı ve donanmanın seçkin komandolarının gönderileceğini iddia etti.

DÜNYA 22.07.2019, 15:40
İngiltere nükleer denizaltı gönderecek!

İran'ın İngiltere bandıralı Stena Impero petrol tankerini alıkoymasının ardından gerilim giderek tırmanıyor. 
 
Taraflar, art arda sert açıklamalarda bulunmaya devam ederken, Kraliyet Donanması'nın Basra Körfezi'ndeki askeri varlığını güçlendirmek amacıyla bölgeye nükleer denizaltı gönderileceği iddia edildi. 
 
Daily Express'e konuşan askeri kaynaklar, İngiltere'nin bölgeye seyir füzeleri ve ağır torpidolarla donatılan 7 bin 500 tonluk Astute sınıfı nükleer denizaltıyı göndereceğini bildirdi. Kaynaklar, alınan bu kararın tamamen savunma amaçlı olduğunu da kaydetti.

"Bu hamlelerimizin amacı güvenlik"
 
The Sun gazetesinde yayınlanan haberde ise bölgeye, deniz kuvvetlerinin seçkin komando birimi '42 Komando'nun gönderileceği ifade edildi.
 
Haberde, HMS Duncan hava savunma destroyerinin Bahreyn'de bulunan HMS Montrose fırkateyninine destek için gönderildiği bildirildi. Donanmanın bölgede 4 savaş ve bir çıkarma gemisi olduğu da anımsatıldı.
 
The Sun'a demeç veren askeri uzman, "Daha fazlasını gönderebiliriz, ancak bu haftalar sürebilir. Komandolar kısa sürede en iyi seçim. Bu adamlar ticari gemilere de yerleştirilebilir. Bu hamlelerimizin amacı güvenlik, gerilimi tırmandırmak değil." dedi.

Yorumlar (0)