İngiltere'nin korona raporu sızdırıldı: İşte ürküten rakamlar...

İngiltere tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine ilişkin hazırlanan rapor ülke medyasında yer aldı. Halk Sağlığı İngiltere (PHE) tarafından Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) yetkililerine sunulan raporda, pandeminin 2021 yılına kadar devam etmesine ve 7.9 milyon İngiliz vatandaşının hastanelik olmasına neden olabilir. 

DÜNYA 16.03.2020, 09:32
İngiltere'nin korona raporu sızdırıldı: İşte ürküten rakamlar...

Çin'in Hubey eyaletina bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle dünya genelinde yaşamını yitiren kişi sayısı 6 bin 500'i geçti. 

Birçok kişi, koronavirüs pandemisine karşı yoğun tedbirler almaya başladı. Bu tedbirler dâhilinde İngiltere’nin koronavirüs pandemisine ilişkin hazırladığı rapor ülke medyasında yer aldı.

İngiliz Guardian gazetesi tarafından ulaşılan raporda, oldukça korkutucu rakamların bulunduğu fark ediliyor. Söz konusu rapor, pandeminin sona ereceği tahmini tarihi de gösteriyor.

İngiliz yetkililer, pandeminin etkilerinin en az 12 ay daha görüleceğini düşünüyor. Yani, koronavirüsün 2021 yılının bahar aylarına kadar devam edeceği öngörülüyor.

Raporda, bu süreçte nüfusun yüzde 80’ine koronavirüs bulaşabileceği ve ülkede yaşayan her 100 kişiden 15’inin hastanede bakıma gereksinim duyabileceği kaydediliyor. Yani 12 aylık süreçte yaklaşık 8 milyon kişi, hastanelerde tedavi altına alınabilir. 

"En kötü senaryo" olarak nitelendirilen bu durumun yaşanması halinde ülkenin sağlık altyapısının yetersiz kalabileceği ifade ediliyor.

Pandemiden etkilenen ülkeler sıralamasında üst sıralarda bulunan İngiltere'de yeni tip koronavirüse (Covid-19) bağlı ölü sayısı bir günde 14 artış göstererek 35 oldu. 

Yorumlar (0)